Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Studenterna i centrum i nya numret av LEVE!

2019-10-03 

Pedagogiskt stöd, studentkårens arbete, prokrastineringskurs och studentguider. Det är några ämnen som tas upp i det nya numret av Högskolans tidning LEVE!.

Petra Jönsson, Henrik Lunderbye-Färnefors, Julia Forsberg och Hanna Vestin. Foto: Anna Sällberg

Petra Jönsson, Henrik Lunderbye-Färnefors, Julia Forsberg och Hanna Vestin. Foto: Anna Sällberg

I höstens första nummer ger vi lite extra plats åt våra studenter utifrån olika perspektiv. Bland annat får vi möta studenten Camilla Blomberg som tack vare pedagogiskt stöd från Högskolan kan läsa till socionom.

– Med tanke på alla operationer jag har gjort, min frånvaro och hur trött jag kan vara och hur ont jag kan ha det ibland så tror jag inte att jag hade klarat av den här utbildningen utan stödet jag får. Pedagogiskt stöd gör att jag kan gå min drömutbildning, säger hon.

Får hjälp att ta tag i uppgifter

För en student kan det bli många saker att hålla reda på i huvudet samtidigt med deadlines, tentor och mängder med kurslitteratur att läsa. Då finns Högskolans kurs i prokrastinering till hjälp.

– Många studenter vittnar om att de har så mycket i huvudet. De behöver få ner det på papper och skriva i detalj vad de ska göra när de pluggar, säger Sofia Alfredsson, samordnare för pedagogiskt stöd och studentcoach.

Vill välkomna alla oavsett bakgrund

I personporträttet i det här numret får du möta Kajsa Svaleryd, samordnare för lika villkor på Högskolan i Gävle.

– Jag tror att mitt intresse för området väcktes tidigt på gymnasiet när lärare i både religion och psykologi var duktiga på att få med det perspektivet och fånga intresset. Sedan har det följt mig hela tiden. Just det här med inkludering, att få höra till. Att man inte ska bemötas av normer som förminskar, förlöjligar, stänger ute eller begränsar människor, säger Kajsa Svaleryd.

Text och foto: Anna Sällberg

Tidningen LEVE! sprids externt till prenumeranter på andra lärosäten, företag, organisationer, inom offentlig sektor och till en del privatpersoner. Tidningen sprids även internt till anställda och studenter.

Tidningen finns i digital version på Högskolans webbplats.

Kontakt

Har du tips på innehåll eller vill prenumerera på tidningen?

Kontakta:

Anna Sällberg, redaktör

Telefon: 070-410 63 78

E-post: anna.sallberg@hig.se

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2019-10-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)