Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Adobes programvaror tillåts inte längre på remote.hig.se

2019-11-29 

Från och med i dag fredag 29 november kommer de licensierade Adobe-programmen (Acrobat, Illustrator, Photoshop m.fl.) försvinna från remote.hig.se (även kallad remoten).

Nuvarande version slutar fungera och Högskolan får enligt det nyskrivna avtalet med Adobe inte installera den nya versionen där.

Avtalet tillåter dock Högskolan att installera den nya versionen av Adobes program i samtliga datorsalar utan någon kostnad, vilket vi inte kunnat göra tidigare.

Just nu finns den nya versionen installerad i hus 45 plan 4 där programmen funnits tidigare. IT-avdelningen kommer dock installera programmen i samtliga datorsalar i hus 11 och 99, men först måste dessa salar uppdateras för att möta kraven för Adobe-programmen och detta kommer ta några veckor.

Du kommer alltså inte komma åt dessa programvaror utanför Högskolan längre, varken som student eller personal via remote.hig.se.

Vi på IT-avdelningen passar än en gång på att informera om Adobe-konkurrenten Serifs Affinity-program. Dessa är ersättare för Photoshop, Illustrator och InDesign och får installeras på samtliga av skolans datorer samt på privata personal- och studentdatorer utan kostnad. De finns även numer på remote.hig.se och heter Affinity Photo, Design och Publisher.

Här kan du läsa mer om programvaror för studenter

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-11-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)