Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Inomhusorientering ska ge fler civilingenjörer

Gustav Fraenell

Gustav Fraenell, lantmäteristudent och en av de tävlande

Över 300 aktiva orienterare från hela landet väntas till Högskolan i Gävle på lördag 25 januari då Gävle Orienteringsklubb arrangerar inomhusorientering.


Genom sina utbildningar i Lantmäteriteknik har Högskolan i Gävle länge haft kopplingar till kartor och koordinater och det blir fullt logiskt att tävlingen ”Gävle Indoor” nu arrangeras där.

Under dagen kommer studenter att berätta om utbildningarna och det blir också en föreläsning under rubriken ”Koordinatens betydelse för innovation och samhällsnytta”.

- Vi ser orienterarna som en viktig målgrupp och när vi nu till hösten startar Civilingenjörsprogrammet i Lantmäteriteknik vill vi sätta oss på kartan ordentligt hos dem, säger Magnus Lemoine, verksamhetsutvecklare på Högskolan i Gävle.

Gustav Fraenell, som läser Lantmäteriteknik med teknisk inriktning på Högskolan i Gävle, berättar att han orienterat i hela sitt liv och att utbildningen ger honom många tillfällen att förstå hur kartor fungerar.

- Jag har själv hört att många orienterare är mycket intresserade av civilingenjörsutbildningar, så jag tror Högskolan är helt rätt ute här, säger Gustav Fraenell.

Kontakt

Magnus Lemoine, verksamhetsutvecklare på Högskolan i Gävle
Tel: 073-070 89 02
E-post: men@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom
Foto: Anna Sällberg

2020-01-22 
Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-01-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)