Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

”Vi gör allt för att säkerställa dina studier”

2020-03-19 

Jag förstår att det är många av er studenter som har funderingar med anledning av situationen som uppstått till följd av det nya coronaviruset. Som ni säkert redan känner till så sker all undervisning och examination vid Högskolan i Gävle på distans från och med den 18 mars.

Ylva Fältholm är Högskolans rektor sedan sommaren 2017.

Högskolans rektor Ylva Fältholm vill att studenterna ska känna att vi gör allt vi kan för att alla studenter ska kunna fullfölja sina studier. Foto: Britt Mattsson

I och med detta följer vi rekommendationen från Folkhälsomyndigheten och regeringen.

Vi måste alla ta vårt ansvar i denna situation. Våra lärare jobbar intensivt med att ställa om till digital undervisning och vi gör allt vi kan för att säkerställa att du som student kan fullfölja dina studier, om än med andra undervisnings- och examinationsformer under en tid framöver. Som studenter förväntas ni som vanligt ta ansvar för era studier och ert lärande, även om det under en tid framöver kommer ske i andra former.

Vi har också alla ett gemensamt ansvar och vi bör var och en tänka på handhygienen och att vi stannar hemma om vi känner oss sjuka. Men det är viktigt att utbildning och forskning fortsätter och Högskolan är fortfarande öppen som arbetsplats och för individuella studier.

Håll dig uppdaterad via webben på hig.se/student. Håll också koll i Blackboard/Canvas, för att få veta hur just du påverkas i din pågående kurs.

Med vänlig hälsning,

Ylva Fältholm, rektor vid Högskolan i Gävle

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-03-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)