Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

”Jag fann en passion i att hjälpa företag att växa”

2020-07-14 

Gabriel Ekman bytte Sverige mot Rwanda för att jobba med sitt stora intresse – att hjälpa studenter att förverkliga sina entreprenörsdrömmar. Nu håller hans företag på att expandera i Afrika och han skulle vilja ge studenter vid Högskolan i Gävle chansen till sin livs praktikupplevelse.

Gabriel Ekman (till höger) med kollegan Yussouf Ntwali. Foto: Privat

Gabriel Ekman (till höger) med kollegan Yussouf Ntwali. Foto: Privat

Vad jobbar du med?

– Jag är vd för ett Edtech-bolag (Educational Technology) som har skapat en supportplattform för Universitet i Östafrika för att fylla kunskapsgapet mellan studenter och den framtida arbetsplatsen. BAG är en plattform som revolutionerar sättet som studenter arbetar med sin karriärsutveckling genom att skapa ett verktyg som sätter varje kurs i utbildningen i relevans till ett specifikt marknadsbehov och testar studenternas förmågor inom specifika karriärsområden. Studenterna blir därmed proaktivt förberedda på hur marknaden ser ut efter studenten, och kan anpassa sina yrkesfärdigheter innan det blir försent.

Varför fastnade du för ditt yrkesområde?

– Under min tid på Högskolan i Gävle jobbade jag med Drivhuset Gävleborg och fann en passion i att hjälpa företag att växa. Sedan dess har jag startat 2–3 företag och insett sakta men säkert att entreprenörskap är min grej. Jag har testat att jobba inom alla möjliga olika områden och har aldrig fastnat för ett specifikt yrke eller yrkesområde, utan snarare i rollen som affärsutvecklare, projektledare och entreprenör.

Vad minns du särskilt från din tid som student vid Högskolan i Gävle?

– Vi studerade projektledning under vårt andra studieår på Högskolan och jag och tre klasskamrater startade en ideell förening i samband med detta som hette ”Rädda Bocken”. Det var ett socialt projekt med syfte att rädda Gävlebocken från att brinna varje åt. Projektet fick stor uppmärksamhet och flera sponsorer. Detta skapade lärdomar för livet och hjälpte mig att lista ut vad jag ville bli ”när jag blir stor”.

Namn: Gabriel Ekman

Ålder: 29

Bor: Kigali, Rwanda

Utbildning och examensår: Informatörsprogrammet, 2011–2014 (Heter nu kommunikationsprogrammet)

Yrkestitel och nuvarande arbetsplats: Vd och medgrundare, BAG Innovation

Kontakt

Gabriel Ekman

E-post: gabriel@baginnovation.rw

Telefon: +250 781 070 684

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-07-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)