Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Studenter under pandemin: "Det går inte att helt utesluta sociala möten"

2020-12-22 

- Det är möjligt att upprätthålla gamla vanor men man får lov att göra det under andra förutsättningar, säger Victor Lööw, biblioteksvärd och student på Kommunikationsprogrammet.

Studentlivet, innebär för många en unik chans att träffa nya människor, skapa relationer och testa sig själv i en helt ny social miljö och genom det skapa värdefulla minnen för livet.

Är detta möjligt efter de senast införda restriktionerna kring social distansering, låt oss fråga några studenter.

- Att helt utesluta sociala möten tror inte jag är möjligt, visst det går inte att ses i lika stora umgängen, men det är väldigt viktigt att ha någon att träffa, säger Victor Lööw.

Övergången till nätbaserad undervisning var väntad för Victor och innebar heller ingen större omställning, då studierna redan innan pandemin till största del bestod av självstudier, med bara ett fåtal föreläsningar i veckan.

- Det är samma som gäller nu som innan, skapa rutiner för att undvika svackor och att försöka att hitta en balans mellan fritid och studier, säger Victor Lööw.


För Felix Nyström som studerar till sjuksköterska har omställningen varit mer ansträngande:

-Övergången till digitalt har fungerat bra för studierna, men jag känner att den praktiska inlärningen har blivit lidande när undervisningen sker hemifrån.

Många av de verktyg och maskiner som används på sjuksköterskeprogrammet finns inte längre tillgängliga för studenterna, men för många finns det möjlighet att jobba på det praktiska nu till våren när det är dags för VFU.

-Det är både spännande och lite oroväckande, att kliva in i verkligheten som sjuksköterska mitt under en rådande pandemi. Samtidigt är det vad man har gått och väntat på under hela utbildningen, säger Felix Nyström.


Text: Hampus Holmberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-12-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)