Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Industridesignläraren Ebba Berggren utsedd till Årets lärare

2021-01-20 

”Med stor kunskap och passion för sitt ämnesområde tar hon lärandet till nästa nivå.” Så lyder en del av motiveringen till att Ebba Berggren, lärare på industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle, har fått utmärkelsen Årets lärare.

Ebba Berggren. Foto: Privat

Ebba Berggren. Foto: Privat

Det är Högskolans studenter som varje år får nominera vem de tycker ska få priset Årets lärare.

– Det känns utmanande. Jag blir otroligt glad såklart, men utmaningen är att det är svårt att vara en bra lärare, om man tror att man är en färdig och bra lärare tänker jag. Jag blir stolt över våra fina studenter som gör detta för mig och för utbildningen, säger Ebba Berggren.

Tar hänsyn till antalet nomineringar

Gefle studentkår sköter processen kring priset Årets lärare och en jury från studentkåren utser vinnaren.

– Vi tar hänsyn till antalet nomineringar som en lärare får, men tittar också på hur motiveringen är skriven, säger Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår.

Letar nycklar till utveckling

Utmärkelsen som Ebba Berggren nu får gäller för 2019 (coronapandemin medförde att utdelningen inte kunde ske under 2020) och nu påbörjar Gefle studentkår en nomineringsprocess för att utse Årets lärare 2020.

Vad driver dig som lärare?

– Att leta nycklar till utveckling för studenterna och att undersöka hur ämnesinnehåll kan bearbetas på olika sätt för att nå fram. Jag är väldigt intresserad av studenternas tankar och det blir väl en känsla av ömsesidighet och närvaro av det? säger Ebba Berggren.

Text: Anna Sällberg

Hela motiveringen:

”Ebba har ett otroligt stort engagemang för sina studenter. Hon anammar ett öppet, lyhört och förstående förhållningssätt för att studenterna ska känna sig sedda. Med hjälp av välgrundade frågor stöttar Ebba studenterna att komma fram till egna slutsatser och idéer. Ebbas didaktiska förmåga uppmanar till egen reflektion och hon uppfattas som välstrukturerad och organiserad. Med stor kunskap och passion för sitt ämnesområde tar hon lärandet till nästa nivå.”

Kontakt

Ebba Berggren

Telefon: 026-64 81 73

E-post: ebba.berggren@hig.se

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-01-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)