Det är inte för sent att söka uppdraget som studentguide!

2021-03-24 

Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Två studentguider sittandes på en bänk utomhus vid Högskolan i Gävle. Sommar.

Arbetsbeskrivning

På Högskolan i Gävle arbetar vi aktivt för att ge de nya studenterna en så bra studiestart som möjligt. Därför söker vi dig som vill arbeta som studentguide inför och i samband med terminsstarten. Som studentguide ska du vara ett stöd för de nya studenterna som startar sina studier höstterminen 2021. Du ska kunna svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student.

I uppdraget ingår även att ha kännedom om högskolans verksamhet, till exempel vilket stöd som finns att få under studietiden. Du behöver även ha bra lokalkännedom på Högskolan, för att kunna informera om matsäcksmatsalar, datorsalar och liknande. Du kan komma att ha kontakt med både campus-, distansstudenter och utbildningsledare. Utöver detta ser vi gärna att du även har kunskap om Gävle som studentstad och studentlivet i Gävle och på campus.

Den största delen av uppdraget innebär att svara på frågor via e-post, men du förväntas även kunna hålla informationspass i grupp, vara delaktig under introduktionsdagen och välkomstmässan som hålls någon vecka in på terminen.

Kvalifikationer

Du är aktiv student på Högskolan i Gävle och i fas med dina studier. Du har ett gott bemötande och god kommunikationsförmåga i tal och skrift i både svenska och engelska. Som person är du engagerad, skapar lätt och gärna kontakt med andra och har en positiv lösningsfokuserad inställning.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vill du bidra med din erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Anställningens omfattning och arvode

För uppdraget som studentguide behöver du vara tillgänglig via e-post på vardagar under den tid som uppdraget pågår. Du behöver också vara på plats på Högskolan för programupprop den 30 augusti.

Uppdraget sträcker sig över 18 veckor, vecka 27 - 44. Omfattningen av arbetet kommer att variera, men är troligen som mest intensiv under de första veckorna.

Arvode 7.000 kronor.

Ansökan

Du ansöker via e-post genom att berätta om dig själv, vilket program och termin du läser samt varför du skulle passa för uppdraget. Skriv referensnummer HIG-STÖD 2021/65 i ämnesraden och skicka din ansökan till registrator@hig.se

Sista ansökningsdag är förlängt till den 7 april.

Kontakt

Kontaktpersoner

Marie-Louise Holmberg och Satu Moberg
Avdelningen för utbildningsstöd

E-post: introduktion@hig.se

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-03-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)