Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hjälp till att stoppa smittan!

2021-03-31 

Vi vill att du tänker efter lite extra inför påskledigheten innan du bestämmer dig för att resa, gå på fest eller umgås med andra än din vanliga bubbla!

Smittspridningen är fortfarande hög i Gävleborg och i stora delar av Sverige. Allt fler unga blir allvarligt sjuka. Vi behöver fortsätta att hjälpas åt med att ta hänsyn och hålla avstånd – allihop!

Sjuk i hemmet.

De allmänna rekommendationerna är att man inte ska umgås med andra än den närmaste familjen och inte fler än max åtta personer.

Rekommendationerna måste följas

Högskolan i Gävle vidtar hela tiden olika åtgärder för att utbildningen ska kunna genomföras, just nu i huvudsak nätbaserat. Vi vill medverka till att du som student når dina mål. Men för att vi ska kunna fortsätta att kunna ha våra lokaler öppna, som till exempel biblioteket, behöver alla tänka på avstånd, munskydd vid behov, vara noga med handhygien och att alltid vara utan symptom när man vistas i våra lokaler på campus.

Testa dig vid minsta symptom

I och med den brittiska virusvariantens dominans i länet rekommenderar nu Smittskydd Gävleborg att test för covid-19 tas redan efter ett dygn med symptom. Tidigare var rekommendationen att testa sig efter två dygn.

Test för covid-19 bör tas efter 1 dygn med symtom

/Högskolan i Gävle och Smittskydd Gävleborg

Publicerad av: Anna-Carin Skytt Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-03-31
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)