Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gävle lyckas attrahera manliga socionomstudenter

2021-04-29 

Landets populäraste socionomutbildning, vid Högskolan i Gävle, har också i särklass flest manliga sökande. Av de 8120 som sökt höstens utbildning vid Högskolan i Gävle är 1328 män, nästan dubbelt så många som för näst populäraste utbildningen vid Göteborgs universitet.

Högskolan i Gävle


De yrkesverksamma männen inom socialt arbete är en bristvara. Socionomutbildningarna har här ett stort ansvar och vid Högskolan i Gävle har man lyckats.

- Det här är en följd av att vi har en bra och attraktiv utbildning, med fina ambassadörer, i våra alumner, studenter och lärare. Att vi är populära och har väldigt många sökande, gör också att att vi får många manliga studenter, säger Maria Sjölund, utbildningsledare.

Flest antal sökande över 35 år

1991 av de sökande till utbildningen i Gävle är också över 35 år, tre gånger så många som lärosätet som kommer närmast, Umeå universitet.

- Högskolan i Gävle är skicklig på att ta hand om och rusta studenter med skilda bakgrunder och det är en väldig tillgång att vi får sökande med en större livserfarenhet.

- Jag är oerhört stolt och jag är säker på att vi levererar handlingskraftiga och kompetenta socionomer till ett samhälle som behöver det, säger Maria Sjölund.

Högskolan i Gävle är landets mest populära högskola när det gäller förstahandsval till utbildningsprogram i höst. Totalt sökte 37 761 personer kurser eller program vid Högskolan i Gävle till hösten, vilket motsvarar en ökning med 14 procent jämfört med 2020, enligt ny statistik från Universitets- och högskolerådet.

Kontakt

Maria Sjölund, Utbildningsledare socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle
Telefon: 072-023 02 83
E-post: Maria.Sjolund@hig.se


Text: Douglas Öhrbom
Foto: Anna Sällberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-04-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)