Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt nummer av LEVE! – ta chansen och tyck till om tidningen!

2021-06-10 

Í det nya numret av Högskolans tidning LEVE! får du möta Jennie Jackson som flyttade från Kanada till Gävle när Högskolans forskning lockade. Du får också inblick i flera av Högskolans utbildningar och dessutom har du möjlighet att tycka till om tidningen i en enkät.

Omslag LEVE! 1-21. Jennie Jackson.

Vi håller nu på att se över tidningens utformning och behöver då din hjälp för att få veta vad du som medarbetare vid Högskolan i Gävle tycker om nuvarande tidning. Vi skulle uppskatta om du tar dig tid att svara på en kort undersökning digitalt. Enkäten tar endast cirka 2 minuter att besvara.

I porträttet i det här numret får du lära känna Jennie Jackson som i år prisats för sina forskarinsatser inom arbetshälsa då hon tilldelats Skytteanska priset.

– Det som driver mig är att mitt arbete kan bidra till att människor mår bättre, är friskare, kan fortsätta att arbeta och leva obehindrat utan belastningsskador och muskelbesvär. Det är en personlig önskan att kunna hjälpa folk. Jag brinner för hälsofrämjande och hållbara arbetsplatser och att utveckla kunskap kring hur vi kan skapa arbetsplatser där folk mår bättre.

Musik och teater som terapiform

Du får en inblick i kandidatprogrammet i internationellt socialt arbete då studenten Olivia Ahlin berättar om sina mål med studierna.

– Jag har alltid varit intresserad av musik och teater och jag skulle exempelvis kunna tänka mig att ha en teatergrupp med ungdomar som har drogproblem eller har begått brott. Mina framtidsplaner är ju inte egentligen något som är så etablerat just nu inom socialt arbete, men något som jag skulle vilja fick större plats inom området, säger hon.

Olivia Ahlin. Foto: Privat

Olivia Ahlin. Foto: Privat

Läs också om alumnen Sara Broberg som fick en rivstart i sin sjuksköterskekarriär när pandemin kom till Sverige och hon genast fick börja jobba på en coronaavdelning.

– Nu, drygt ett år senare, har vi fortfarande corona-patienter på halva avdelningen. Det har både varit skrämmande och spännande att vårda en ny sjukdom, framför allt utmanande för en ny sjuksköterska.

Text: Anna Sällberg

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-06-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)