Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kerstin Stake-Nilsson utsedd till årets lärare av Högskolans studenter

2021-06-16 

”Kerstins pedagogik är både kreativ och kvalitativ, och med sin passion för utbildningsområdet ger hon sina studenter bästa möjliga förutsättningar att ta sig genom utbildningen med ett leende.” Så lyder en del av motiveringen till att Kerstin Stake-Nilsson, universitetslektor i medicinsk vetenskap, utsetts till årets lärare.

Kerstin Stake-Nilsson.

Kerstin Stake-Nilsson.

Varje år utser Gefle Studentkår årets lärare genom att Högskolans studenter får nominera vem de tycker ska få priset. I år föll alltså valet på Kerstin Stake-Nilsson.

– Wow, jag känner mig glad och överväldigad! För mig är det här det finaste pris man kan få som lärare. Att studenterna som jag har i åtanke i allt mitt arbete uppskattar det jag gör, absolut inget kan vara bättre. Det ger mig också en stark känsla av att det jag hela tiden funderar på, formulerar i text och praktisk handling är i ”rätt riktning” och det känns värdefullt och mycket fint, säger Kerstin Stake-Nilsson.

Fler nomineringar än vanligt

Kårens styrelse har varit jury och gått igenom nomineringarna som avser årets lärare 2020.

– Vi fick över hundra enskilda nomineringar, vilket är nästan dubbelt så många som vi brukar få. Det var en hård kamp och vi har haft långa diskussioner då Kerstin gick vinnande ur. Det var extra roligt också att nomineringarna för Kerstin kom från studenter i flera olika kurser, så det märks att hon uppskattas från flera olika håll, säger Petra Jönsson, (avgående) ordförande för studentkåren.

Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår från och med juli 2019.

Petra Jönsson. Foto: Anna Sällberg

Priset tillkännagavs under ett akademimöte inom Akademin för hälsa och arbetsliv i dag. I och med utmärkelsen känner Kerstin Stake-Nilsson att hon får energi till fortsatt driv i sin undervisning.

– Jag har alltid haft ett eget ledord i mitt arbete: lust! Jag själv måste tycka att det jag håller på med känns lustfyllt, allt går så mycket bättre då. Jag funderar ofta över varför och var i utbildningen lusten försvinner för vissa? Den frågan driver mig framåt. Jag tror att en blandning av kompetens, struktur, mod, en gnutta humor och mycket värme är en bra mix för ett livslångt lärande, att studenterna får ta sig an sitt eget lärande med engagemang av både hjärna och hjärta helt enkelt. Tack älskade studenter!

Text: Anna Sällberg

Motiveringen:

Kerstin har under 2020 visat på ett oerhört stort engagemang för sina studenter och en riktig fingertoppskänsla för kvalitet i sina föreläsningar och seminarier, vilket hennes studenters motiveringar vittnar gott om.

Hon har en förmåga att få sina studenter att känna sig inkluderade och avslappnade under de examinerande momenten.

Kerstins pedagogik är både kreativ och kvalitativ, och med sin passion för utbildningsområdet ger hon sina studenter bästa möjliga förutsättningar att ta sig genom utbildningen med ett leende.

Kontakt

Kerstin Stake-Nilsson

E-post: kerstin.stake-nilsson@hig.se

Telefon: 026-64 82 10

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-06-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)