Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

"Vi vill skapa Sveriges bästa studentliv här i Gävle"

2021-06-21 

Gefle Studentkår har nyligen valt in en ny styrelse för verksamhetsåret 2021/2022. Pandemiåret 2020 innebar en hel del utmaningar för såväl studenter som studentkår. Den nya styrelsens främsta fokus kommer därför att ligga på att återuppbygga studentlivet eftersom mycket blev inställt förra året och medlemsantalet rasade.

Från vänster i bild: Linus Bentzer, ledamot, Emelie Carlström, ordförande, Sam Westman, vice ordförande och Maria Röntynen, ledamot.

Från vänster i bild: Linus Bentzer, ledamot, Emelie Carlström, ordförande, Sam Westman, vice ordförande och Maria Röntynen, ledamot.

– Vi vill stärka kåren som studentorganisation, vårt arbete med studentinflytande och studentrepresentation, vår samverkan med studentföreningarna och på så sätt vill vi skapa Sveriges bästa studentliv här i Gävle, säger Emelie Carlström, ny ordförande för Gefle Studentkår.

Varför ska man vara med i studentkåren?

– Kåren har ett finger med i allt som en student kommer i kontakt med under studietiden, allt från mottagningen av nya studenter, till utbildningskvaliteten under studietiden genom att bedriva studentinflytande och studiesociala evenemang utanför skoltid. Men vi bedriver även studentinflytande hos till exempel fastighetsägarna som har studentbostäder, samverkar med kommunen och mycket mer.

Publicerad av: Marie Hägg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-06-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)