Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Musik och teater som terapiform är Olivias melodi

2021-08-04 

Hon brinner för att kombinera sitt intresse för terapi med estetiska ämnen, samtidigt som hon utvecklar sina engelskkunskaper. Möjligheten att få tänka utanför boxen i en utbildning där studenter från världens alla hörn möts gör att programmet i socialt arbete med internationell inriktning passar Olivia Ahlin som handen i handsken.

Olivia Ahlin.

Olivia Ahlin.

Hon läser andra året på utbildningen vid Högskolan i Gävle och hon känner att hon har hamnat rätt.

– Jag har länge velat om vad jag vill göra. När jag skulle välja utbildning kände jag att jag ville ha en bred grund att stå på. Mitt program är väldigt innehållsrikt och det jag alltid vetat är att jag vill jobba med något som förändrar vår värld till det bättre, säger Olivia Ahlin.

En fördel att kunna prata avancerad engelska

Undervisningen på programmet är helt och hållet på engelska.

– Det är meriterande i sig. För mig har det alltid varit viktigt att vara bra på engelska, då det kan ge otroliga möjligheter, både vad gäller kommunikation med klienter från ett internationellt perspektiv, men också med tanke på att vi är mer multikulturella än någonsin. Att kunna tala flytande avancerad engelska kommer också att ge mig fördelar om jag vill samarbeta med andra organisationer utomlands.

Hennes stora intresse är olika terapiformer och hur vi människor fungerar i sociala sammanhang. Hon har tankar på att vidareutbilda sig till psykoterapeut längre fram.

Vill ha en teatergrupp i framtiden

Att hjälpa människor genom estetiska uttrycksformer är det som driver henne.

– Jag har alltid varit intresserad av musik och teater och jag skulle exempelvis kunna tänka mig att ha en teatergrupp med ungdomar som har drogproblem eller har begått brott. Jag vill ge människor en chans att visa sin talang och samtidigt få berätta sin egen historia genom metaforer eller som en helt annan karaktär. Mina framtidsplaner är ju inte egentligen något som är så etablerat just nu inom socialt arbete, men något som jag skulle vilja fick större plats inom området.

Text: Anna Sällberg

Publicerad av: Anna Sällberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-08-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)