Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Studenthälsan erbjuder stresshanteringskurs med start 6 oktober

2022-09-20 

Känner du dig stressad? Har du dåligt med återhämtning? Känner du dig uppgiven och trött? Då kanske du kan behöva stöd och hjälp. Studenthälsans stresshanteringskurs är nu öppen för anmälan.

Kvinnlig student med rynkad panna och uppgiven min sittandes bland högar av böcker, troligen kurslitteratur.

Kursen i stresshantering riktar sig till dig som har börjat fundera kring vad stressen betyder i ditt liv och hur den påverkar din hälsa negativt. Kursen baseras på kunskap från forskning inom den psykologiska inriktningen Acceptance and Commitment ­ Therapy (ACT).

Du kommer få lära dig hur stress påverkar oss människor både psykiskt och fysiskt, hur du själv kan öka din förmåga att tåla stress samt olika tekniker som du sedan kan använda i vardagen då påfrestningar av olika slag kommer in i ditt liv.

Fem träffar på campus

Kursen är består av fem träffar på campus i sal 31:322 med start 6 oktober. Övriga datum är 13 oktober, 19 oktober, 27 oktober och 10 november. Den första träffen är obligatorisk och träffarna bygger på varandra, därför är det är viktigt att du planerar för att delta på alla träffar. Det är viktigt både för gruppens och din egen skull.

Anmäl dig till stresshanteringskursen här


Om du inte har möjlighet att delta denna höstterminen så ges kursen digitalt via Zoom under vårterminen, och igen på campus nästa hösttermin.

Kontakt

Kursledare Lisa Olsson och Lena Söderhäll Gille

halsovagledare@hig.se

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-09-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)