Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Grupprum i hus 31, sal 217.

31:217- nytt studierum öppnas!

2023-02-17 

21 februari öppnas dörrarna till 31:217 för en förhandsvisning kl. 11-13. Välkommen att se hur du kan använda rummet och hur det har utformats med färg, form, ljussättning och möblering.

Nu finns ett helt nytt studierum för dig som student att använda till grupparbeten, gemensamma studier eller bara för att träffas och sitta ner en stund i en lugn miljö.

Rummet har växt fram ur ett projekt kring framtidens lärmiljöer på Högskolan med inspiration från studenternas önskemål och behov.

”När vi har frågat våra studenter har de framfört önskemål om studieplatser för större grupper. Det här rummet har vi inrett så det möjliggör för grupparbeten eller gemensamma studier för cirka
6 – 8 personer vid varje sittning, säger Johanna Lundell, lokalhandläggare vid Högskolan.”

Människor trivs i, får inspiration och energi av olika typer av miljöer. Möbleringen i det här studiesociala rummet består av flera olika sittningar beroende på vad man vill använda rummet till.
Ljus- och ljudmiljön har varit i fokus och rummet har därför inretts med träribbor och textila ljudabsorbenter på vägg, textilgolv, ljuddämpande plattor samt spotlights i taket och generöst med övrig belysning.

”Vår ambition är att förmedla en mjuk och trivsam känsla, lite mer liknande hemmiljö än vad vi har i andra motsvarande lokaler. Vi har valt kulörer som skapar en lugn och familjär atmosfär, men även en inredning med ljusa träslag, säger Johanna.

Det studiesociala rummet är öppet för alla från 22 februari, men vi bjuder in till en förhandsvisning av rummet 21 februari kl. 11-13.
Välkommen att se hur rummet har utformats med färg, form, ljussättning och möblering.

Publicerad av: Johanna Esplund Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2023-02-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)