Gå till eugreenalliance
Sök

Stilla rum, vilrum och tysta arbetsplatser för dig som student

2023-09-20 

På Högskolan i Gävle vill vi skapa en god arbetsmiljö för dig som student genom att erbjuda olika slags miljöer för dig att studera i.

Person sittandes på knä med ryggen mot kameran. Tittar in i stämningsfull belysning

Olika slags miljöer att studera i

Runt om på campus finns ett stort antal grupprum, studieplatser och datorsalar anpassade utifrån studenters olika behov. Känner du till även dessa möjligheter för dig som student?

Tyst datorsal

En tyst datorsal där det inte får förekomma grupparbeten eller telefonsamtal finns i 51:113. Salen har sex platser och är tillgänglig för alla studenter, men kan inte bokas. Totalt på Högskolan finns tio allmänna datorsalar för studenter.

Tyst läsmiljö

På entréplanet i biblioteket finns en så kallad tyst läsesal. Den tysta läsesalen är för dig som vill arbeta ostört. I den tysta läsesalen gäller särskilda regler, du får till exempel inte prata eller äta i salen. Grundregeln är att det ska vara helt tyst i läsesalen.

Stilla rum

Sal 51:112 är ett stilla rum för studenter och personal. Rummet är öppet för alla, oberoende av tro eller livsåskådning. Här finns möjlighet till bön, meditation eller stillsam yoga.

Vilrum

Vilrum för studenter finns i 31:140. Nyckel till vilrummet utlånas i reception.

Har du även tänkt på att det finns ett antal matsäcksmatsalar, så är det fullt i en så finns det många fler!

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2023-09-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)