Gå till eugreenalliance
Sök

Föräldraskap och studier

Högskolan i Gävle vill bidra till att det ska vara möjligt att kombinera studier och föräldraskap.

Enligt nationell statistik är ungefär var tjugonde student förälder, så det är viktigt att det går att förena studier och föräldraskap. Högskolan försöker underlätta för studenter med barn genom att i möjligaste mån förlägga undervisningen mellan kl. 08.00-17.00. Schemaläggning ska ske i god tid före kursstart och ändringar i schemat ska ske med framförhållning – allt för att underlätta vardagens planering med barnomsorg/barnvakt. Det är även möjligt att till exempel avbryta en skriftlig salstentamen för att kunna amma.

Skötrum på högskolan

Studenters och medarbetares arbetsmiljö

Som lärosäte har Högskolan ansvar för studenters och medarbetares arbetsmiljö, ett ansvar vi tar på stort allvar. När många studenter har barn med sig i samband med undervisning så kan det bli svårt att koncentrera sig för både studenter och ansvarig lärare. Något som många studenter har uppmärksammat oss på under de senaste åren.

Våra lokaler är primärt avsedda för undervisning för vuxna och därmed heller inte någon säker miljö för barn. Därför har Högskolan, tillsammans med Gefle Studentkår, valt att tydliggöra att undervisningstillfällen, såsom t.ex. föreläsning (även digital) och laboration på campus, endast är för studenter.

Läs mer i policyn "Att förena föräldraskap och studier vid Högskolan i Gävle" Pdf, 761 kB.

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-10-31
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)