Användarkonto

Ditt användarkonto består av ett användarnamn och ett lösenord och fungerar som inloggning i Ladok, Blackboard och Högskolans datorer. Lösenordet till användarkontot måste bytas en gång per år.

Du hämtar ut ditt användarkonto online

För att kunna hämta ut ditt användarkonto behöver du identifiera dig. Du kan välja mellan metoderna Antagning.se, Edu-id och e-post.

Välj sätt att identifiera dig på

Antagning.se

Antagning.se

Om du väljer metoden ”Antagning.se” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt personnummer och det lösenord du angett på Antagning.se.

Edu-id

Edu-id

Om du väljer metoden ”Edu-id” skapar du ett Edu-id där du verifierar din identitet med hjälp av mobiltelefonnummer eller verifieringskod via brev till din folkbokföringsadress. Metoden kräver även att du har ett svenskt personnummer. Edu-id är en nationell tjänst som säkerställer att du är du (ungefär som ett Bank-id).

E-post

E-post

Om du väljer metoden "E-post" fyller du i ditt personnummer och får därefter en webblänk skickad till den mejladress du angett på antagning.se. Klicka på länken och välj ett lösenord för ditt användarkonto. 

Skapa användarkonto

Ska du läsa datainriktade kurser?

Du som ska läsa datainriktade kurser behöver hämta ut ditt användarkonto via Antagning.se, Edu-id eller personligen i vår it-support i hus 22 för att få rätt behörighetsnivå på kontot. Väljer du att hämta ut kontot i it-supporten behöver du ha med dig en giltig legitimation.

Om du läser datainriktade kurser på distans och inte kan hämta ut ditt användarkonto via Antaging.se, Edu-id eller genom att besöka it-supporten personligen, kontakta it-supporten på e-post itsupport@hig.se för att begära utökat konto.

Byta lösenord

Lösenordet som är kopplat till ditt användarkonto måste bytas minst en gång per år.

Så här byter du ditt lösenord

Glömt ditt lösenord?

Om du glömt ditt lösenord finns det två metoder för att sätta ett nytt lösenord. Metoderna är samma metoder som du använde för att hämta ut ditt användarnamn och lösenord första gången.

Så här sätter du ett nytt lösenord

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Carl-Gunnar Mårtensson Sidan uppdaterades: 2019-01-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)