Gå till eugreenalliance
Sök

Användarkonto

Ditt användarkonto består av ett användarnamn och ett lösenord och fungerar som inloggning i Ladok, Canvas och Högskolans datorer. Lösenordet till användarkontot måste bytas en gång per år.

Du hämtar ut ditt användarkonto online

För att kunna hämta ut ditt användarkonto behöver du identifiera dig. Du kan välja mellan metoderna Antagning.se, Edu-id och e-post. Har du ett tillfälligt svenskt personnummer kan du enbart hämta ut ditt användarkonto via e-post.

Lösenordet måste innehålla minst 8 tecken och bestå av minst en gemen, minst en versal och minst en siffra.
Lösenordet får ej innehålla mellanslag, ", `, ' <, >, ½, å, ä eller ö.

Observera att det kan ta upp till 15 minuter innan du har tillgång till alla system.

Välj sätt att visa att du är du

Edu-id (rekommenderas)

Edu-id

Om du väljer metoden ”Edu-id” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt Edu-id. Edu-id är en nationell tjänst som säkerställer att du är du (ungefär som ett Bank-id). Om du inte har ett Edu-id så kan du skapa ett på eduid.se. Därefter behöver du verifiera din identitet med hjälp av Bank-id, Freja-id+, ditt mobiltelefonnummer eller verifieringskod via brev till din folkbokföringsadress. Metoden kräver att du har ett svenskt personnummer. Är du EU-medborgare och inte svenskt personnummer, kan du använda eIDAS. Läs mer på Eduid.se

Antagning.se

Antagning.se

Om du väljer metoden ”Antagning.se” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt personnummer och det lösenord som du har skapat på Antagning.se.

E-post (ej åtkomst till Ladok)

E-post (ej åtkomst till Ladok)

Väljer du detta alternativ kan du EJ logga in i Ladok via lärosätet.

Om du väljer metoden "E-post" fyller du i ditt personnummer och får sen en webblänk skickad till den mejladress som du angett på antagning.se. Klicka på länken och välj ett lösenord för ditt användarkonto.
Väljer du detta alternativ kan du inte logga in i Ladok.

Skapa användarkonto med din e-post

 

Kontakt

Kontakta it-support om du har frågor om ditt användarkonto.

Serviceportal

Telefon: 026-64 88 80

Vill du byta lösenord eller har du glömt dina kontaktuppgifter?
Här finns mer information om hur du kan lösa det.

Ska du läsa datainriktade kurser?

Du som ska läsa datainriktade kurser behöver hämta ut ditt användarkonto via Antagning.se, Edu-id eller personligen i vår it-support i hus 22 för att få rätt behörighetsnivå på kontot. Väljer du att hämta ut kontot i it-supporten behöver du ha med dig en giltig legitimation.

Om du läser datainriktade kurser på distans och inte kan hämta ut ditt användarkonto via Antaging.se, Edu-id eller genom att besöka it-supporten personligen, kontakta it-supporten via vår serviceportal för att begära utökat konto.

Glömt ditt lösenord?

Om du glömt ditt lösenord eller användarnamn finns det två metoder för att sätta ett nytt lösenord. Metoderna är samma metoder som du använde för att hämta ut ditt användarnamn och lösenord första gången.

Skapa ett nytt lösenord

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Carl-Gunnar Mårtensson Sidan uppdaterades: 2024-02-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)