Gå till eugreenalliance
Sök

Studera hemifrån eller från annan plats

Vi rekommenderar att du använder dig av vår http://remote.hig.se om du ska studera hemifrån eller på annan plats. Du jobbar då på en server på Högskolan och kommer åt de program du behöver i din utbildning, t ex SPSS och CAD-program. Du har även åtkomst till din hemmakatalog H:

Mer information om Remote Desktop

Sök i våra databaser utanför Högskolan

Du kan söka i bibliotekets databaser, läsa tidskrifter och e-böcker utanför biblioteket. Det gör du antingen genom att logga in med ditt användarkonto via databaserna, eller logga in via Högskolans fjärrskrivbord. Du behöver inget lånekort utan du använder ditt användarkonto för att logga in.

Logga in via databaserna

  1. Välj databas i den alfabetiska databaslistan A - Z eller i den sökbara databasförteckningen.
  2. När du klickar på länken till den databas du vill söka i kommer du till ett inloggningsformulär, där du loggar in med ditt användarkonto.
Inloggningsformulär till bibliotekets databaser, logga in genom att ange användarnamnet och lösenordet i det användarkonto som du själv hämtat ut på högskolan.
Har du problem med att logga in?

Får du ett meddelande om att ditt användar-id eller lösenord är ogiltigt?

Skriv in uppgifterna för hand istället för att ha det sparat automatiskt.
Den server som kollar inloggningen till våra databaser, OpenAthens och webbmötesverktyget Zoom använder en annan inloggningsserver (login.hig.se) än Canvas och Ladok. Lösenordet kan därför finnas sparat för dessa inloggningsservrar där du loggar in oftare. Men inte för den server som används av Open Athens och Zoom, där du kanske loggar in mer sällan.

Du kan också prova att använda en annan webbläsare.

Kan du fortfarande inte logga in fast du skrivit in dina inloggningsuppgifter för hand?

  • Om du efter att ha bytt lösenord (kom ihåg att vänta 15 minuter) ändå inte kan logga in, kontakta Högskolans it-support så hjälper de dig.
    Kontakta Högskolans it-support

Hämta filer via SFTP

Vill du hämta filer från din hemmakatalog eller lägga tillbaka filer som du arbetat med hemma behöver du använda ett säkert filhanteringsprotokoll, SFTP. Du behöver även ett utökat användarkonto för att det ska fungera, kontakta it-support om du inte hämtat ut eller bytt lösenord på kontot via Antagning.se eller Edu-id.

Instruktioner om hur du använder/installerar programmet finns här.
SSH och SFTP program

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Carl-Gunnar Mårtensson Sidan uppdaterades: 2023-12-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)