Stresshanteringskurs

Känner du dig stressad? Har du dåligt med återhämtning? Känner du dig uppgiven och trött? Då kan du behöva stöd och hjälp.

På grund av rådande pandemi finns inget datum fastställt för nästa kurs.

Kursen i stresshantering riktar sig till dig som har börjat fundera kring vad stressen betyder i ditt liv och hur den påverkar din hälsa negativt. Kursen baseras på kunskap från forskning inom den psykologiska inriktningen Acceptance and Commitment ­ Therapy (ACT).

Du kommer få lära dig hur stress påverkar oss människor både psykiskt och fysiskt, hur du själv kan öka din förmåga att tåla stress samt olika tekniker som du sedan kan använda i vardagen då påfrestningar av olika slag kommer in i ditt liv.

Fem träffar med information och övningar

Kursen består av fem träffar. Varje träff är på två timmar med start kl. 16.00. Innehållet är en blandning av teori och upplevelsebaserade moment. Träffarna bygger på varandra, därför är det är viktigt att du planerar för att delta på alla träffar. Det är viktigt både för gruppens och din egen skull. 

Du är välkommen att mejla till kurator@hig.se om du skulle ha frågor om kursen.

Datum och tema för kursens fem träffar

Träff

Datum

Tema

1

-

Vad är stress?

2

-

Ska jag förändra eller acceptera?

3

-

Livskompassen

4

-

Att leva det liva jag vill leva

5

-

Våga välja


Kursledare

Lena Söderhäll-Gille, kurator
Lisa Olsson, hälsovägledare

Anmälan till kursen

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan. Vi kontaktar dig med mer information senast en vecka innan kursstart.

Kontakt
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-05-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)