Gå till eugreenalliance
Sök

Studiehjälpen

När du pluggar på högskolan förväntas du ta ett stort ansvar för dina studier. En stor del av den lediga tiden används till självstudier. Det kräver motivation, självdisciplin, koncentration och planering. Din studieteknik blir därför ett viktigt verktyg för att du ska lyckas med dina studier och samtidigt få tid till annat.

Studiehjälpen finns för alla studenter

På Studiehjälpen kan du få ett konkret och kontinuerligt stöd gällande studieteknik, studieplanering och motivation.​ Vi hjälper dig skapa förutsättningar för att lyckas med dina studier. Du kan besöka våra aktiviteter, boka ett samtal eller komma på vår drop-in.

Drop-in

Tre dagar i veckan har du möjlighet att träffa oss på Studiehjälpen och bolla dina frågor kring studieteknik, studieplanering och motivation. Du är välkommen med stort som smått. Du behöver inte boka en tid utan anmäl dig i studentsupporten i Studentcentrum, hus 22, så möter vi upp dig.

Tisdag 13.00–14.30
Onsdag 13.00–14.30
Torsdag 10.30–12.00

Boka ett samtal

Det finns även möjlighet att boka enskilda samtal med oss på Studiehjälpen. Vi erbjuder samtal både digitalt och på plats. Mejla till studentcoach@hig.se för att boka en tid.

Aktiviteter

Under terminen erbjuder vi olika föreläsningar och workshops.


FÖRELÄSNING: Sluta skjuta upp

Tips på vad du kan göra för att komma igång med studierna på ett bra sätt istället för att skjuta upp arbetet till sista stund.

Datum: 8 november
Tid: 12.15–12.45
Plats: https://hig-se.zoom.us/j/61027696752


TEMAVECKA: Studieteknik

I november bjuder vi in till en temavecka om studieteknik och studieplanering. Vi bjuder på tre lunchföreläsningar och finns också på plats i Studentcentrum för att svara på frågor och dela ut gratis material.

21 november: Studieplanering
22 november: Lästeknik och anteckningsteknik
23 november: Muntliga presentationer

Mer information och tider

FÖRELÄSNING: Lyckas med din tenta!
En kort föreläsning där du får ta del av våra tips hur du kan tänka före, under och efter din tenta och på så sätt skapa goda förutsättningar för att fixa tentan.

Datum: 12 december

Mer info kommer inom kort.

Studiehjälpens tips för att plugga smart

Veckoplanering och att göra-listor

Här kan du ladda ner och skriva ut våra listor och planeringsscheman helt gratis. De flesta dokument är anpassade för att skriva ut på A4, men veckoplaneringen för tio veckor skriver du med fördel ut på A3. Den rymmer en hel läsperiod och passar perfekt att sätta upp på kylskåpet.

Akademiskt skrivande

Om du vill utvecklas i ditt skrivande kan du vända dig till Skrivarverkstaden. De stöttar dig var du än befinner dig i ditt skrivande, oavsett om du skriver på svenska eller engelska.

Kontakta Skrivarverkstaden

Kontakt

E-post
studentcoach@hig.se

Skriv "Studiehjälpen" i ämnesraden.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)