Sök

Studiehjälpen

När du pluggar på högskolan förväntas du ta ett stort ansvar för dina studier. En stor del av den lediga tiden används till självstudier. Det kräver motivation, självdisciplin, koncentration och planering. Din studieteknik blir därför ett viktigt verktyg för att du ska lyckas med dina studier och samtidigt få tid till annat.

Öppettider

Studiehjälpen har sommarstängt, men du kan fortfarande boka enskilda samtal. Mejla till studentcoach@hig.se för att boka en tid.

Studiehjälpen finns på campus och digitalt

På Studiehjälpen kan du få ett konkret och kontinuerligt stöd gällande studieteknik, studieplanering och motivation.​ Vi hjälper dig skapa förutsättningar för att lyckas med dina studier. Du kan besöka våra aktiviteter i sal 31:322, även kallad flipped classroom, eller delta digitalt via Zoom.

https://hig-se.zoom.us/j/65087328782

MÅNDAG: Gör din studieplanering, kl. 9–10

Varje måndag klockan 09.00–10.00 är du välkommen till Studiehjälpen. Slå dig ner och kom igång med din studieplanering för veckan. Personal finns på plats för korta frågor och för att hjälpa dig att komma igång, om du vill.

ONSDAG: Temaföreläsningar, kl. 13–14

På onsdagar klockan 13.00-14.00 håller vi kortare föreläsningar om olika teman inom studieteknik och studieplanering. Föreläsningarna är cirka 30 minuter långa och återkommer generellt två gånger per termin.

TORSDAG: Drop-in, kl. 11–12

På torsdagar klockan 11.00–12.00 har du möjlighet att komma till Studiehjälpen med dina frågor kring studieteknik, studieplanering och motivation. Vi erbjuder vi drop-in både på distans och på campus.

Veckoplanering och att göra-listor

Här kan du ladda ner och skriva ut våra listor och planeringsscheman helt gratis. De flesta dokument är anpassade för att skriva ut på A4, men veckoplaneringen för tio veckor skriver du med fördel ut på A3. Den rymmer en hel läsperiod och passar perfekt att sätta upp på kylskåpet.

Lisa, Sofia och Daniel från studiehjälpen fotade inomhus sittande vid ett bord med gröna växter bakom

På Studiehjälpen jobbar Lisa Olsson hälsovägledare, Sofia Lagerberg Alfredsson samordnare för pedagogiskt stöd och Daniel Andersson studentcoach.

Akademiskt skrivande

Om du vill utvecklas i ditt skrivande kan du vända dig till Skrivarverkstaden. De stöttar dig var du än befinner dig i ditt skrivande, oavsett om du skriver på svenska eller engelska.

Kontakta Skrivarverkstaden

Möjlighet att boka samtal

Det finns även möjlighet att boka enskilda samtal med oss på Studiehjälpen vid behov. Mejla oss gärna så berättar vi mera.

Kontakt

E-post
studentcoach@hig.se

Skriv "Studiehjälpen" i ämnesraden.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-05-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)