Gå till eugreenalliance
Sök

Temavecka: Skriva uppsats

Välkommen till Studiehjälpen temavecka om att skriva uppsats eller examensarbete den 5–7 mars. Studiehjälpen bjuder tillsammans med biblioteket in till tre lunchföreläsningar och finns också på plats i Studentcentrum för att svara på frågor och dela ut gratis material.

Studiehjälpens logga

Föreläsning + lunch = sant

Under temaveckan kan du ta del av tre lunchföreläsningar på temat skriva uppsats. Första föreläsningen den 5 mars ges endast digitalt via Zoom. De andra två föreläsningarnas ges både på plats och digitalt via webbmötestjänsten Zoom. Vi bjuder på enklare lunch och dricka. Ingen anmälan krävs men vi tillämpar först till kvarn-principen.

5 mars: Hitta vetenskapliga artiklar

Första föreläsningen ges av biblioteket och handlar om att hitta, känna igen och söka efter vetenskapliga artiklar. Föreläsningen är en del av föreläsningsserien "Alltid på en tisdag" och går därför endast att följa digitalt via Zoom.

Datum: 5 mars
Tid: 12.15–12.45
Plats: Digitalt via Zoom
https://hig-se.zoom.us/j/61027696752

6 mars: Planera, samarbeta och presentera

Att skriva uppsats är ett stort projekt med större krav på självständighet och eget ansvar än tidigare i din utbildning. Studiehjälpen ger i denna föreläsning tips kring de praktiska delarna runt ditt uppsatsarbete. Viktiga delar för att ditt uppsatsarbete ska flyta på bra.

Vi bjuder på lunchsmörgås och dricka. Först till kvarn.

Datum: 6 mars
Tid: 12.15–12.45
Plats: Krusenstjernasalen i biblioteket (23:213) och digitalt via Zoom
https://hig-se.zoom.us/j/67712868286

7 mars: Akademiskt skrivande

Akademiskt skrivande är en färdighet som utvecklas under studierna, både genom att skriva mycket men också genom att lära sig mer om källanvändning, struktur, uppbyggnad av stycket, textbindning, ordval, begreppshantering samt skrivregler. I den här föreläsningen ger Skrivarverkstaden sina bästa tips med särskilt fokus på tydlighet och precision inför att du ska skriva din uppsats/examensarbete.

Vi bjuder på lunchsmörgås och dricka. Först till kvarn.

Datum: 7 mars
Tid: 12.15–12.45
Plats: Krusenstjernasalen i biblioteket (23:213) och via Zoom
https://hig-se.zoom.us/j/67712868286

Snacka studieteknik med Studiehjälpen

Under veckan (tisdag–torsdag) finns också vi som jobbar på Studiehjälpen på plats i Studentcentrum. Kom och snacka studieteknik med oss, ställ din frågor och ta del av våra planeringsscheman, anteckningsblock och att göra-listor helt gratis.

Kontakt

Om du har frågor om Studiehjälpens temavecka kan du mejla oss.

E-post
studentcoach@hig.se

Skriv "Studiehjälpens temavecka" i ämnesraden.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2024-03-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)