Gå till eugreenalliance
Sök

Temavecka: Studieteknik

Välkommen till Studiehjälpen temavecka om studieteknik och studieplanering den 21–23 november. Vi bjuder in till tre lunchföreläsningar och finns också på plats i Studentcentrum för att svara på frågor och dela ut gratis material.

Studiehjälpens logga

Studieteknik + lunch = sant

Under temaveckan kan du ta del av tre lunchföreläsningar inom studieteknik och studieplanering. Föreläsningarnas ges både på plats och digitalt via webbmötestjänsten Zoom. Vi bjuder på enklare lunch och dricka. Ingen anmälan krävs men vi tillämpar först till kvarn-principen.

Föreläsning: Studieplanering

Med bra planering och struktur kan du skapa mindre stress, mer fritid och bättre resultat. Studieplanering är alltså mycket viktigt för att du ska ge dig själv förutsättningar för att lyckas med studierna. Kom och ta del av Studiehjälpens planeringstips. Vi delar också ut Studiehjälpens egna planeringsscheman och att göra-listor i samband med föreläsningen.

Datum: 21 november
Tid: 12.15–12.55
Plats: Krusenstjernasalen i biblioteket (23:213) och via Zoom
https://hig-se.zoom.us/j/67712868286

Föreläsning: Lästeknik och anteckningsteknik

Det är mycket kurslitteratur i vissa kurser, men är det rimligt att hinna läsa allt? Vad ska jag läsa? Hur ska jag läsa? På Studiehjälpens föreläsning får du veta mer om tekniker för att läsa kurslitteraturen på ett bra sätt. Du får även tips om hur du kan tänka när du antecknar på en föreläsning eller när du läser kurslitteraturen.

Datum: 22 november
Tid: 12.15–12.55
Plats: Krusenstjernasalen i biblioteket (23:213) och via Zoom
https://hig-se.zoom.us/j/67712868286

Föreläsning: Muntliga presentationer

Hur känner du inför muntliga presentationer? Nervös? Osäker? Det är rätt vanligt och helt naturligt. Förberedelse och övning kan minska din nervositet - och öka sannolikheten för en bra presentation. Under den här föreläsningen får du också konkreta tips kring presentationsteknik.

Datum: 23 november
Tid: 12.15–12.55
Plats: Krusenstjernasalen i biblioteket (23:213) och via Zoom
https://hig-se.zoom.us/j/67712868286

Snacka studieteknik med Studiehjälpen

Under veckan (tisdag–torsdag) finns också vi som jobbar på Studiehjälpen på plats i Studentcentrum. Kom och snacka studieteknik med oss, ställ din frågor och ta del av våra planeringsscheman, anteckningsblock och att göra-listor helt gratis.

Kontakt

Om du har frågor om Studiehjälpens temavecka kan du mejla oss.

E-post
studentcoach@hig.se

Skriv "Studiehjälpens temavecka" i ämnesraden.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-10-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)