Gå till eugreenalliance
Sök

Anmälan till senare del av program

Här på sidan finns information om hur du går tillväga för att göra en anmälan till senare del av program. Det kan vara bra att veta att antagning till senare del av program endast görs vid terminsskifte och att du blir antagen endast i mån av plats på önskat program.

Behörighet och urval

För att kunna bli antagen till senare del av ett program måste du uppfylla följande:

  • De behörighetskrav som gäller för att bli antagen till programmet.
  • Du måste ha läst och avslutat kurser som minst motsvarar programmets första termin.

Läs mer om behörighetskrav för respektive program

Om du erbjuds en plats på senare del av program kommer du att behöva ta kontakt med utbildningsledare och i dialog med denne upprätta en individuell studiegång för dina studier.

Om det är fler sökande än det finns lediga platser görs ett urval baserat på det antal högskolepoäng som uppnåtts senast sista anmälningsdag.

Anmälnings- och studieavgifter

Om du är medborgare utanför EU, EES-länderna eller Schweiz måste du betala anmälningsavgift på din anmälan och studieavgift på den utbildning som du blir antagen till. Är du medborgare i ett nordiskt land är du inte avgiftsskyldig. Läs mer om anmälnings- och studieavgifter på antagning.se


Viktiga datum för ansökan

Ansökan till senare del av program har samma ansökningsperiod som övriga utbildningar. Du kan ansöka mellan 15 mars och 15 april för antagning till höstterminen och mellan 15 september och 15 oktober för antagning till vårterminen.

Gör en anmälan till senare del av program

Om du vill göra en anmälan senare del av program på Högskolan i Gävle gör du det genom antagning.se, men du måste gå via länken nedan. Du kan inte gå direkt till antagning.se.

Det finns tre olika anmälningsalternativ och alternativen baseras på vilken akademi som programmet tillhör. När du slussats till antagning.se ska du under anmälningsalternativet specificera vilket program du vill läsa. Du ska även specificera studieform, studieort och inriktning om det finns flera alternativ att välja bland.

Så här gör du en anmälan till senare del av program

Sen anmälan

Anmälan efter sista anmälningsdag, s.k. sen anmälan, kommer inte att vara möjlig för antagning till senare del av program.

Kompletterande handlingar

Om dina meriter finns sen tidigare under "Mina sidor" på antagning.se behöver du i första läget inte bifoga några dokument med din anmälan. Vid behov kommer handläggare att begära in dokument och ange den adress du ska skicka kompletteringen till, antingen via post eller e-post.

Individuell studiegång

Om dina meriter gör att du inte kan följa ordinarie programstruktur kan en individuell studiegång upprättas som du måste följa för att nå din examen.

Frågor?

Har du frågor angående din anmälan till senare del av program kontakta studentsupport@hig.se.

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-10-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)