Sök

Ansök till senare del av program

Att söka till senare del av program innebär att du söker till en senare termin, inte till termin ett. I mån av plats blir du antagen till lämplig termin på önskat program. Om du vill göra en ansökan senare del av program eller ansöka om att byta inriktning eller studieort hittar du blanketterna nedan.

Ansökan till senare del av program

Du som påbörjat ett program på ett annat lärosäte men vill byta till motsvarande program på Högskolan i Gävle kan göra en ansökan till senare del av program. Även du som har läst fristående kurser motsvarande första terminen i ett program och vill antas till nästkommande terminer inom programmet kan göra en ansökan till senare del av program. För att kunna göra en ansökan måste du vara behörig till programmet samt ha slutfört kurserna som motsvarar det programstudenterna på Högskolan i Gävle läser första terminen (30 hp).

Information om hur du gör en anmälan till senare del av program

Ansökan om att återuppta studierna

Du som har varit programstudent vid Högskolan i Gävle men avbrutit studierna på programmet, kan ansöka om att återuppta dina studier via blanketten nedan.

Blankett för ansökan om att återuppta studierna Pdf, 240 kB.

Ansökan om byte av inriktning, studieort eller studieform

Du som är student på ett program vid Högskolan i Gävle och önskar byta inriktning, studieort eller studieform ska ansökan om bytet på blanketten nedan.

Blankett för ansökan om byte av inriktning, studieort eller studieform Pdf, 241 kB.

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag för ovanstående ansökningar 15 april för start på höstterminen och 15 oktober för start på vårterminen. Avdelningen för utbildningsstöd handlägger din ansökan. I mån av plats kan du bli antagen till lämplig termin på önskat program, fortsätta studera med företräde till kurserna och avsluta med en examen. Beslut på ansökan meddelas per post i samband med att första antagningsbeskeden (antagningsbesked med svarskrav) publiceras på antagning.se.

Viktiga datum på antagning.se

Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-09-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)