Gå till eugreenalliance
Sök

Sök utbildning även efter 15 april

Sista anmälningsdag till höstens utbildningar var 15 april men du har fortfarande möjlighet att göra en sen anmälan.

Flertalet av våra utbildningar är fortfarande öppna för sen anmälan. På de utbildningar som är stängda har "Välj-knappen" på Antagning.se ersatts med två varianter av texter. 

  1.  Texten Inte öppen för sen anmälan betyder att utbildningen för närvarande är stängd för sen anmälan men kan komma att öppnas i ett senare läge om det finns platser kvar efter urval 1.
  2. Texten Kommer inte öppna för sen anmälan betyder att det är så pass många sökande till just den utbildningen att den inte kommer att öppnas något mer för anmälan för denna antagningsomgång.

Din anmälan gör du som vanligt på Antagning.se.

Gör en sen anmälan

På Antagning.se ser du vilka utbildningar som är öppna för sen anmälan efter att sista anmälningsdag har passerat. Dessa utbildningar är märkta med ”Öppen för sen anmälan”. Men observera att även om utbildningen är möjlig att välja så betyder det inte alltid att det finns lediga platser.

Se vilka utbildningar som är öppna för en sen anmälan på Antagning.se

Om du vill läsa mer om våra utbildningar innan du söker så går du in på www.hig.se/utbildning. På respektive utbildnings webbsida kan du sedan klicka dig vidare till Antagning.se och göra din anmälan.

Hantering av sen anmälan

Sena anmälningar hanteras i den ordning de kommit in. Du får besked via Antagning.se när vi hanterat din sena anmälan. I vissa fall kan besked komma efter att kursen redan har startat.

Här kan du läsa mer om sen anmälan på Antagning.se.

Under tiden då reservantagning och handläggning av sena anmälningar pågår  kan vi tyvärr inte svara på frågor om hur många lediga utbildningsplatser det finns kvar eller hur chanserna ser ut att bli antagen. Kontrollera status på din ansökan via "Mina sidor" på Antagning.se.

Har du blivit struken i urval 2?

I urval 2 kan du ha blivit struken för att du har missat att tacka ja till din antagning efter urval 1. Du kan också ha blivit struken på grund av att du har blivit antagen till högre prioriterade alternativ. Då kan du göra en återanmälan via antagning.se. Kravet är att du måste ha varit antagen i urval 1 och att utbildningen fortfarande är öppen för sen anmälan. Läs instruktion om hur du gör en återanmälan. Din återanmälan behandlas som en sen anmälan.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-03-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)