Sök

Sök utbildning även efter 15 oktober

Sista anmälningsdag till vårens utbildningar var 15 oktober men du har fortfarande möjlighet att göra en sen anmälan.

Flertalet av våra utbildningar är fortfarande öppna för sen anmälan. På de utbildningar som är stängda har "Välj-knappen" på Antagning.se ersatts med två varianter av texter.

  1. Texten Inte öppen för sen anmälan betyder att utbildningen för närvarande är stängd för sen anmälan men kan komma att öppnas i ett senare läge om det finns platser kvar efter urval 1.
  2. Texten Kommer inte öppna för sen anmälan betyder att det är så pass många sökande till just den utbildningen att den inte kommer att öppnas något mer för anmälan för denna antagningsomgång.

Din anmälan gör du som vanligt på Antagning.se.

Gör en sen anmälan

På utbildningar där anmälan fortfarande är möjlig efter sista anmälningsdag kan du göra en sen anmälan. Dessa utbildningar är märkta med ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se

När du gör en sen anmälan så gör du precis på samma sätt som när du söker en utbildning innan sista anmälningsdag. Du går in på www.antagning.se och söker upp den utbildning du är intresserad av och klickar dig fram till anmälningssidan.

Se vilka utbildningar som är öppna för en sen anmälan på antagning.se

Om du vill läsa mer om våra utbildningar innan du söker så går du in på www.hig.se/utbildning. På respektive utbildnings webbsida kan du sedan klicka dig vidare till antagning.se och göra din anmälan.

Sen anmälan före urvalen

Även om du gjort en sen anmälan före första urvalet, som sker i början av juli/december, så deltar du inte i detta urval och har ingen möjlighet att tacka ja. Du deltar då med din anmälan i urval två och får ditt antagningsbesked i augusti/december. Var uppmärksam på "Mina sidor" på Antagning.se och följ din anmälan så att du inte missar en eventuell antagning.

Anmälan efter urval 2

Även efter andra urvalet så kan det finnas platser kvar. De utbildningsalternativ som är öppna för sen anmälan har en klickbar "Välj-knapp" längst till höger om sökalternativet på antagning.se. Söker du kurser allmänt eller på "fritext" kom ihåg att välja rätt termin.

Antagning sker under förutsättning att du är behörig till utbildningen och att det finns platser kvar.

Under tiden då reservantagning och handläggning av sena anmälningar pågår  kan vi tyvärr inte svara på frågor om hur många lediga utbildningsplatser det finns kvar eller hur chanserna ser ut att bli antagen. Kontrollera status på din ansökan via "Mina sidor" på Antagning.se.

Har du blivit struken i urval 2?

I urval 2 kan du ha blivit struken för att du har missat att tacka ja till din antagning efter urval 1. Du kan också ha blivit struken på grund av att du har blivit antagen till högre prioriterade alternativ. Då kan du göra en återanmälan via antagning.se. Kravet är att du måste ha varit antagen i urval 1 och att utbildningen fortfarande är öppen för sen anmälan. Läs instruktion om hur du gör en återanmälan. Din återanmälan behandlas som en sen anmälan.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-03-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)