Elektroingenjörsprogrammet 180 hp
Bli proffs på framtidens teknik! Att skicka filmer, bild och musik med mobilen har blivit en del av vår vardag och vi ställer allt högre krav på vad våra mobiler och andra enheter ska klara av. Du kan bli en av dem som tar tekniken till helt nya nivåer.
Lär dig behärska tekniken som styr det trådlösa samhället
Som elektronikingenjör behärskar du tekniken som krävs för att omvandla elektroniska signaler till film, musik, telefonsamtal eller liknande. Utbildningen ger dig dels en god teoretisk grund inom elektronikområdet, dels många timmars praktisk övning i att använda tekniken. För att förbereda dig inför din kommande yrkesroll på bästa möjliga sätt får du sätta dina kunskaper på prov i ett flertal projektarbeten – ibland med en möjlig framtida arbetsgivare som samarbetspartner.
Signalerna från arbetsgivarna är tydliga
Elektronikingenjörer är för närvarande mycket efterfrågade av en lång rad arbetsgivare inom många olika verksamheter. Efter examen kan du exempelvis arbeta med konstruktion, utveckling eller underhåll på företag inom basindustrin, kraftindustrin eller på elektronikkonsultföretag. En karriär inom försäljning, media eller utbildning med elektronikinriktning är också högst tänkbar.
Studentprojekt


Alumnintervju
Ida Grannas, alumn
Många praktiska övningar som laborationer och projektarbeten
Simon Bergroth och Jonathan Jacobsson läser det tredje året på Elektroingenjör. De har båda alltid varit intresserad av teknik och av hur saker och ting fungerar. I filmen berättar de om utbildningen och vad den innehåller.
Hållbar utveckling
Under utbildningen lär du dig sådant som kan användas för att utveckla lösningar som hjälper till att nå flera av FN:s globala mål för hållbar utveckling, framför allt målen rörande Hållbar energi för alla, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur och Hållbara städer och samhällen.

Hållbar energi för alla

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur.

Hållbara städer och samhällen
Anmälningsinformation
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet +
Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.
Ansökan
Antal platser: 15
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19105
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Urval: Betyg/Högskoleprov: 60/40 %
*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.
Utbildningsledare
Niklas Rothpfeffer
niklas.rothpfeffer@hig.se