Sök

Master Programme in Energy System 120 hp

Framtiden behöver fler tekniskt utbildade för att möta kraven på effektiv energianvändning och förnybar energi. Under utbildningen fördjupar du dina kunskaper om energisystem, både regionala, industriella och byggnaders.

Hållbara energisystem är vad framtiden behöver

På det tvååriga Master Programme in Energy Systems så sker en ytterligare fördjupning mot byggnaders energisystem, även tillämpning av området mot hållbara städer kommer under andra året. Fördjupningen av byggnaders energisystem är mot simulering, optimering och mätteknik av och i byggnader. 

Ingenjör i olika roller

Som färdigutbildad besitter du en bra kompetens inom regionala och industriella energisystem men med en ytterligare dimension genom spetskompetens inom området byggnaders energisystem. Framtida arbetsuppgifter kan vara innovativa lösningar som främjar framtidens krav på klimatneutrala energisystem

Ett annat behov som finns är att du med denna utbildning har stora möjligheter att gå vidare mot forskarstudier. 

Arbetsmarknad med långsiktiga behov

Efterfrågan på studenter med examen inom energiområdet är för närvarande stor och bedöms bestå under en längre tid. Skälen är generationsväxling och stort intresse från samhället att skapa uthålliga energisystem, dvs. att använda de resurser vi har så effektivt som möjligt med avseende på ekonomi, miljö och energi.

Efter utbildningen kan du arbeta som ingenjör inom konstruktion, utveckling, projektering, entreprenad och förvaltning. Energibolag, konsultföretag, industrin, fastighetsbranschen m.fl. har ett stor efterfrågan på ingenjörer för att utveckla framtidens energisystem.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Behörig att antas är den som avlagt ingenjörsexamen/kandidatexamen inom teknik eller naturvetenskap om minst 120 poäng eller motsvarande utländsk examen. Särskild behörighet: Mekanisk värmeteori och strömningslära om minst 15 hp eller motsvarande kunskaper.

Urval
Högskolepoäng

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-02-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)