Herobild

Masterprogram i Geospatial informationsvetenskap120 hp

Den dagliga användningen av geospatial teknologi har formligen exploderat de senaste åren. Digitala kartor, Google Earth och satellitbaserade navigeringssystem är inte längre något främmande. Efterfrågan på personer som har kompetens inom dessa områden är redan idag stor och prognosen visar att den kommer att vara fortsatt stor de kommande åren.

Bli en del av framtidens teknologi!

Det tvååriga masterprogrammet i geospatial informationsvetenskap utbildar experter som marknaden efterfrågar. Med ett förflutet på ett område relaterat till det geospatiala området, kommer du att förvärva en gedigen förståelse för olika geospatiala begrepp och tekniker som gör det möjligt för dig att beräkna, skapa och använda innovativa GIS-baserade lösningar på flera tillämpningsområden.

Utbildning för en professionell karriär och forskning

Efter utbildningen kommer du att vara en attraktiv kandidat för välkvalificerade befattningar inom såväl privata företag som offentliga organisationer. Du är dessutom väl förberedd för fortsatt forskning antingen inom vår doktorandutbildning i geospatial informationsvetenskap eller vid andra universitet som erbjuder GIS-relaterade doktorandkurser.

Bredda och fördjupa dina kunskaper

Behörighetskrav för programmet är en kandidatexamen eller motsvarande, inklusive en kurs med minst 60 poäng i ett ämne relevant för geospatial informationsvetenskap till exempel GIS, geodetisk mätning, geografi, framtagning och utveckling av mjukvara och samhällsbyggnad. Med din tidigare erfarenhet som grund kommer du att bredda och fördjupa dina geospatiala kunskaper och färdigheter.

En växande arbetsmarknad

Efter utbildningen kan du arbeta både inom den privata sektorn och statligt, speciellt inom områden som miljö, stadsplanering eller katastrofhantering.

Du kan också arbeta eller forska på något lärosäte inom till exempel geografi, geomatik, samhällsbyggnad, spatial planering och stadsutvecklingsprogram. Exempel på arbeten är bland annat GIS-applikationsutvecklare, GIS-analytiker, 3D-geovisualiseringsexperter, scenario planerare och fjärravkänningsexpert.

Programmet vänder sig till både svenska och utländska studenter och undervisningen sker på engelska.

Sista ansökningsdag 15 januari!

Masterprogram i Geospatial informationsteknik är ett internationellt program och har sista ansökningsdag 15 januari. Din ansökan gör du direkt på antagning.se.

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng. Minst 60 hp inom ett för huvudområdet Geospatial informationsvetenskap relevant ämne (t.ex. GIS, geodetisk mätningsteknik, programvaruutveckling). Engelska 6.

Urval
Högskolepoäng

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2020
Normal
2020 - 2022
INSTÄLLD
Antal platser: 15
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-17081
Undervisningsspråk: Engelska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-03-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)