Alumn från Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap

Anna Helmer

Alumn, Masterprogram i arbetshälsovetenskap
Examensår 2013
Nuvarande arbetsplats och yrke:
Lunds universitet, avdelningschef vid sektionen HR


Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval:
Jag läste linjen för personal- och arbetslivsfrågor i Uppsala och tog examen i mitten av 1990-talet. Därefter arbetade jag några år inom privat sektor med rekrytering, kompetensutveckling och chefsstöd. 2008 flyttade jag och min familj till Lund där jag började arbeta som personalsamordnare vid Lunds universitet. Jag har sedan dess arbetat brett inom alla delar av HR-området men har alltid varit särskilt intresserad av frågor som rör verksamhetsutveckling och arbetsmiljö, med fokus på OSA (organisatorisk och social arbetsmiljö). För drygt ett år sedan blev jag tillfrågad att gå in som tillförordnad avdelningschef vilket gav mersmak, och under hösten 2020 sökte jag därför en ordinarie anställning som avdelningschef inom den centrala HR-sektionen på LU. Det är den anställningen jag har nu :)
Vad är det bästa med ditt yrke:
Att vara ett bollplank för medarbetarna, kunna bidra och skapa förutsättningar för att de ska få utrymme att göra det de är bra på och att vi tillsammans gör nytta för verksamheten.
Hur har dina studier på Högskolan i Gävle påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?
Jag tycker utbildningen blev ett bra komplement för mig i min roll inom HR där jag fick möjlighet att utveckla och fördjupa mina kunskaper, framförallt inom arbetsmiljö och organisationsteori.
Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?
Ja, absolut! Den har gjort mig tryggare i min egen kompetens inom framförallt arbetsmiljöfrågor.
Vad minns du särskilt från din studietid?
Distansstudier är ju lite speciellt men det var alltid lika roligt när vi hade utbildningstillfällen på plats på högskolan. Ett härligt campus tycker jag och otroligt inspirerande att träffa människor från olika delar av Sverige som hade olika erfarenheter och yrken. Det blev många intressanta samtal och perspektiv som vi kunde dela med varandra, både på plats men även i våra studiegrupper.
Vilka är dina framtidsplaner?
Då jag precis bytt jobb så är det framförallt att fortsätta utforska chefsuppdraget och utvecklas inom den rollen.

Publicerad av: Patrice Laredius Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-02-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)