Studentintervju

Namn: Malin Svensson

Ålder: 36

Hemort: Gävle

Program: Masterprogram i arbetshälsovetenskap

 

Det här gör jag när jag inte pluggar:
Jag jobbar deltid som amanuens i ett forskningsprojekt om flexibelt arbete på Högskolan i Gävle. På fritiden åker jag snowboard och längdskidor när vädret tillåter. Jag gillar även att spela gitarr och sjunga.

Lärarna är engagerade och jag får lära mig att använda mina kunskaper både praktiskt och teoretiskt.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
När jag sökte bland masterutbildningar var det den här som tilltalade mig mest. Det var även en fördel för mig att den var på distans (det här var innan Corona då fler utbildningar krävde att man var på plats). Jag hade tidigare läst en separat kurs på Högskolan i Gävle och tyckte att det fungerade bra, och att det verkade vara en bra skola.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har en kandidatexamen i folkhälsovetenskap, så från början var min tanke att läsa en masterutbildning inom det. Jag visste då inte att den här utbildningen fanns. När jag hittade den kändes det som rätt val för mig eftersom just hälsa i arbetslivet intresserar mig extra mycket. Jag hade i mina tidigare studier läst mycket om hur antalet sjukskrivningar ökar och många blir sjukskrivna av exempelvis stress. Det är ett tecken på att något inte fungerar i dagens arbetsliv och jag vill gärna kunna bidra med att människor kan få det bättre på sina jobb, eftersom en stor del av tiden faktiskt spenderas där.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa är att det är en väldigt bred utbildning som inkluderar allt från ergonomi till psykosocial arbetsmiljö. Lärarna är engagerade och jag får lära mig att använda mina kunskaper både praktiskt och teoretiskt.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Vi som läser Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap kommer från lite olika utbildningsbakgrund. Vissa har precis som jag läst folkhälsovetenskap innan, medan andra läst exempelvis personalvetenskap. Detta gör att vi kan lära oss av varandras olika synvinklar.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa med Gävle enligt mig är att det finns tillgång till flera av de aktiviteter jag tycker om att göra, bland annat snowboard, längdskidor och klättring. Det känns som en “lagom stor stad” där det mesta finns samtidigt som det är nära till naturen.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill på något sätt jobba med att människor ska få det bättre på sina arbeten. Från början hade jag tänkt mig att arbeta inom företagshälsovården. Nu när jag är med och jobbar i ett forskningsprojekt har jag fått upp ögonen för den världen och kan även tänka mig att gå vidare inom forskning.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-02-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)