Specialistsjuksköterskeprogrammet - inriktning intensivvård 60 hp
Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård är en utbildning som leder till specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen i omvårdnad.
Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot intensivvård är en utbildning som leder till specialistsjuksköterskeexamen och magisterexamen i omvårdnad.
Utbildningen är på avancerad nivå, vilket innebär att du fördjupar dina kunskaper från grundnivå och utvecklar kunskaper om den professionella omvårdnaden inom intensivvård. Utbildningen innehåller omvårdnad 45 hp och medicinsk vetenskap 15 hp. Ett självständigt arbete ingår, där fördjupning inom ett eget valt område med inriktning mot intensivvårdssjuksköterskans arbetsområde ska genomföras.
Programmet ges som campusutbildning och på helfart. I utbildningen förekommer verksamhetsförlagd utbildning som är förlagd till hela Gävleborgs län.
Specialistsjuksköterskeexamen med inriktning intensivvård ger dig framför allt kompetens för att arbeta som specialistsjuksköterska inom intensivvård. Möjligheterna att få arbete efter examen är goda både nationellt och internationellt.
Förkunskapskrav
- Sjuksköterskeexamen omfattande 180 högskolepoäng, eller - Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng inklusive 90 högskolepoäng i huvudområdet omvårdnad, omvårdnadsvetenskap eller vårdvetenskap - Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation för sjuksköterskor - Yrkeserfarenhet motsvarande minst 12 månaders heltidstjänstgöring som sjuksköterska Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.
Urval
Högskolepoäng
Övrig information om urval för utbildningen
75% av platserna rangordnas utifrån ett meritvärde baserat på antal högskolepoäng, där 285 hp är maxvärde. Övriga 25% av platserna rangordnas utifrån ett meritvärde baserat på yrkeslivserfarenhet som sjuksköterska, där 12 månader är minimum och 60 månader är max. Yrkeslivserfarenheten måste styrkas med tjänstgöringsintyg från arbetsgivare. Anställningsintyg gäller inte.
*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.