Alumnintervju

Här kan du läsa om vad tidigare studenter vid programmet Byggnadsingenjör tycker om utbildningen och vad de jobbar med idag.

Nadja Burman

Nadja Burman

Alumn, Byggnadsingenjör
Ålder: 31 år
Examensår: 2013

Nuvarande arbetsplats och yrke:
Byggnadsingenjör på BAU – Byrån för Arkitektur och Urbanism

 

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval.
Jag jobbar som projekterande byggnadsingenjör inom arkitektur. Sedan 2013 har jag jobbat med Mall Of Scandinavia där jag har haft en roll som handläggare för hyresgästanpassning samt ansvarat för galleriagångsgolven. Jag har även jobbat med relationshandlingar för Mall Of Scandinavia samt med ombyggnation av Unionens huvudkontor. Just nu jobbar jag mest med Forumgallerian i Uppsala, projektering - ombyggnad av befintlig galleria, där jag är hyresgästhandläggare. Vägen till det här yrket var ganska självklar då jag alltid har varit intresserad av byggande och dess processer.

Vad är det bästa med ditt yrke?
Det är ett varierande arbete, mycket samordning med andra konsulter och att få vara med och påverka byggandet i våra städer.

Hur har dina studier vid HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? Genom att inriktningen var arkitektur på utbildningen så vände jag mig till arkitektbyråer för att få jobba med arkitektur och design i projekt.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?
Ja, genom att ha studerat både konstruktion, CAD och Arkitektur. Det har varit mycket givande eftersom jag dagligen är involverad i den här typen av frågeställningar.

Vad minns du särskilt från din studietid?
Intensivt och grymt roligt! HIG var över min förväntan, liksom Gävle som stad. Ett bra upplägg av programmet och framför allt alla härliga människor som jag lärde känna under mina tre år i Gävle - det gjorde helheten komplett under studietiden.

Vilka är dina framtidsplaner?
Vi får se vad framtiden har att ge då det finns så många olika vägar man kan välja att gå i den här spännande branschen.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-11-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)