Sök

Att läsa Ekonomprogrammet

Hermela Ghebrezghi

Namn: Hermela Ghebrezghi
Ålder: 23
Hemort: Solna
Program: Ekonomprogrammet

Det bästa med utbildningen är självklart att alla faktiskt vill vara här och har ett intresse för det de valt att studera.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag valde att plugga på Högskolan i Gävle för den enkla anledningen att man får välja sin inriktning inom ekonomi under programmets gång, då andra skolor redan har en inriktning invävd i programmet.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag gick ekonomprogrammet inriktning ekonomi på gymnasiet och visste att jag ville fortsätta med ekonomi, så det var ett självklart val för mig.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är självklart att alla faktiskt vill vara här och har ett intresse för det de valt att studera.

Förutom själva utbildningen är det alla människor man lär känna som är det bästa. Högskolan i Gävle har ett samlat campus vilket innebär att alla studenter håller sig inom samma område, vilket ger chans att lära känna människor som pluggar något helt annat än vad du gör.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Något som kan vara roligt att känna till är Kontaktia. Det är en arbetsmarknadsdag för oss ekonomer där vi får möta branschen på en mässa under dagen och som sedan avslutas med en bankett på kvällen. Denna dag är väldigt uppskattad och otroligt rolig. Mässan hålls på Högskolan och avslutas med en inspirerande föreläsning. Här har vi ekonomer chans att mingla med företag och knyta kontakter inför arbetslivet efter examen.

I övrigt anordnas det en massa aktiviteter och fester av Gavlecon, som är studentföreningen för ekonomer, mäklare och rättsvetenskapare. Vi har även ett föreningshus på campus och det är där de flesta aktiviteter och fester sker.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa med Gävle är att det är en väldigt mysig stad, inte alltför stor eller liten. Jag som kommer från Stockholm hade svårt att vänja mig med en mindre stad i början men idag tycker jag Gävle är en perfekt studentstad.

Vad vill du jobba med i framtiden?
I framtiden vill jag jobba med marknadsföring och reklam.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Kom gärna och besök vår fina skola, eller varför inte skugga någon av oss studentambassadörer? Så får du följa med på en föreläsning, se hur en typisk dag ser ut för oss studenter och om du har några frågor om programmet, besvarar vi dem

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-11-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)