Sök

Att läsa Ekonomprogrammet

Sara Jai

Namn: Sara Jai
Ålder: 19
Hemort: Uppsala
Program: Ekonomprogrammet

Ekonomi är ett brett ämne som kan leda till många yrken så för mig kändes det som ett säkert val.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Ekonomprogrammet i Gävle intresserade mig på grund av att man här, till skillnad från många andra skolor, har möjligheten att själv välja inriktning det sista året. Sedan var det även en stor fördel för mig att jag kunde vara nära min hemort Uppsala och även Stockholm.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag valde att läsa ekonomprogrammet eftersom jag efter gymnasiet inte riktigt visste vad jag ville jobba med i framtiden. Ekonomi är ett brett ämne som kan leda till många yrken så för mig kändes det som ett säkert val.

Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är att alla kurser känns relevanta, och det jag lär mig är sådant som jag kan använda både i praktiken och i vardagslivet, vilket gör utbildningen roligare. Sedan är det även kul att alla som läser programmet är intresserade av det vi studerar, så man skaffar många nya vänner och kontakter med samma intressen.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Det finns mycket man kan engagera sig i utanför studierna som kan hjälpa ens karriär. Exempelvis så anordnas det en arbetsmarknadsdag varje år för ekonomer där vi som studenter får träffa arbetsgivare och knyta viktiga kontakter inför framtiden. Sedan anordnas det även med jämna mellanrum roliga fester av Gavlecon som man kan gå på.

Vad är det bästa med Gävle?
Det bästa med Gävle är att det är en väldigt mysig stad och det är nära till det mesta. Sedan tycker jag att det är ett lagom stort campus vilket ger en möjlighet att skapa kontakt med många olika studenter från olika program. En till fördel med Gävle är att det är lätt att hitta boende om det är så att man har tänkt flytta hit.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Som det ser ut nu intresserar jag mig mycket för hållbarhetsfrågor och CSR, så det är det jag vill jobba med. Men ändrar jag mig i framtiden är det skönt att veta att jag har många andra möjligheter att välja mellan.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Läs igenom vilka kurser som ingår i programmet och tänk igenom dina val innan du söker så ökar chansen till att ditt beslut känns rätt i efterhand. Du kan även besöka högskolan eller skugga någon av oss studenter för att få en känsla av hur det är att studera här i Gävle.
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-11-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)