Sök

Elektroingenjörsprogrammet 180 hp

Bli proffs på framtidens teknik! Att skicka filmer, bild och musik med mobilen har blivit en del av vår vardag och vi ställer allt högre krav på vad våra mobiler och andra enheter ska klara av. Du kan bli en av dem som tar tekniken till helt nya nivåer.

Lär dig behärska tekniken som styr det trådlösa samhället

Som elektronikingenjör behärskar du tekniken som krävs för att omvandla elektro­niska signaler till film, musik, telefonsamtal eller liknande. Utbildningen ger dig dels en god teoretisk grund inom elektronikområdet, dels många timmars praktisk övning i att använda tekniken. För att förbereda dig inför din kommande yrkesroll på bästa möjliga sätt får du sätta dina kunskaper på prov i ett flertal projektarbeten – ibland med en möjlig framtida arbetsgivare som samarbetspartner.

Signalerna från arbetsgivarna är tydliga

Elektronikingenjörer är för närvarande mycket efterfrågade av en lång rad arbets­givare inom många olika verksamheter. Efter examen kan du exempelvis arbeta med konstruktion, utveckling eller underhåll på företag inom basindustrin, kraftindustrin eller på elektronikkonsultföretag. En karriär inom försäljning, media eller utbildning med elektronikinriktning är också högst tänkbar.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!

Studentprojekt

Här har vi skrivit på Facebook om vårt studentprojekt där vi fått i uppgift att bygga en fungerande Segway på 20 veckor. Här kan du följa projektets utveckling och resultat från början till slut.

Till Facebooksidan

Jonas

Alumnintervju

Ida Grannas, alumn

Det bästa med mitt yrke är att jag hela tiden får möjlighet att lära mig nya saker.

Många praktiska övningar som laborationer och projektarbeten

Simon Bergrot och Jonathan Jacobsson läser det tredje året på Elektroingenjör. De har båda alltid varit intresserad av teknik och av hur saker och ting fungerar. I filmen berättar de om utbildningen och vad den innehåller.

Hållbar utveckling

Under utbildningen lär du dig sådant som kan användas för att utveckla lösningar som hjälper till att nå flera av FN:s globala mål för hållbar utveckling, framför allt målen rörande Hållbar energi för alla, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur och Hållbara städer och samhällen.

Hållbar energi för alla

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur.

Hållbara städer och samhällen

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2023
Normal
2023 - 2026
INSTÄLLD
Antal platser: 15
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19105
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-02-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)