Sök

Energisystemingenjör (Co-op) 180 hp

Jobba med framtidens energi! Världen måste möta utmaningen att skapa nya energilösningar och att effektivisera hur vi producerar och använder el. För att klara det behöver vi nya experter som kan komma med innovativa lösningar på stora globala problem.

Framtidens problem är redan här

Ökade energipriser och osäkerheten om framtida priser spelar en viktig roll för ett ökat fokus på energirelaterade problem och frågor runt om i världen. Den globala uppvärmningen har ett nära samband med energianvändningen och den stora ökningen av utsläpp av växthusgaser kommer från användningen av energi.

Skapa effektiva energisystem

Under utbildningen får du lära dig att skapa effektiva energisystem för vårt boende men även för industrin och landets försörjning i stort. Förnybar energi är förstås att föredra, men vi kan även effektivisera den befintliga energiproduktionen eller minimera användningen.

Din kompetens efterfrågas av både producenter och användare

Efter examen kan du arbeta inom flera olika områden. På energibolagen behövs ingenjörer för att exempelvis utveckla och konstruera fjärrvärmesystem eller för att arbeta med produktion av energi. Du kan även jobba med att kartlägga och effektivisera energianvändningen på ett fastighetsbolag eller fungera som konsult för industrin.

För att du snabbt ska få en inblick i olika energiformer gör vi ett flertal studiebesök redan under de första veckorna.

Välj Co-op och kom närmare verkligheten

För att bli extra attraktiv på arbetsmarknaden kan du läsa utbildningen som en Co-op-utbildning. Du får då arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med arbete under betalda arbetsperioder på ett företag. Närmare verkligheten än så kommer du inte på en högskola!

Jonas

Studentintervju

Oskar, student

En fördel är garantiplatsen man får på en ingenjörsutbildning vid godkända betyg från basåret.

Toppbetyg i energiteknik

Högskolan får toppbetyg i lantmäteriteknik, samhällsplanering och energiteknik i Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärdering av utbildningar som leder till kandidat-, magister- eller masterexamen.

Var med och bidra till att nå FN:s globala mål

Under utbildningen lär du dig att utveckla lösningar för flera av FN:s globala mål, framför allt följande: Hållbar energi för alla, Hållbar industri, innovationer och infrastruktur och Hållbara städer och samhällen.

Hållbar energi för alla

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur.

Hållbara städer och samhällen

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Distansundervisning - Bra att veta

Programmet erbjuds både som campus- och distansutbildning med samma kursutbud. Innehållet är detsamma oavsett studieform.

Antalet obligatoriska träffar är kopplade till tentamen och laborationer. Det betyder att det sker 4–5 obligatoriska träffar per termin, beroende på antalet kurser som innehåller laborationer. Du deltar i grupparbeten även på distansutbildningen med dessa sker då online.

Det är viktigt att du har rätt utrustning såsom en dator, tillgång till bred­bands­uppkoppling (minst 10 Mbit), bra mikrofon och en bra webbkamera för att underlätta undervisningen och kunna hålla en hög kvalité på ljud, bild och kommunikation.

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2023
Normal
2023 - 2026
Antal platser: 15
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19012
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:
Hösten 2023
Distans
2023 - 2026
Antal platser: 15
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19102
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2023-01-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)