Philip Grabert

Namn: Philip Grabert

Utbildning och examensår: Fastighetsmäklarprogrammet mellan 2015-2018

Ålder: 26 år

Nuvarande arbetsplats och yrke: Fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Gävle


Jag skulle nog vilja påstå att HiG har den bästa fastighetsmäklarutbildningen i landet.


Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval: I mitt yrke som fastighetsmäklare kombineras många faktorer som jag tycker är fantastiskt roliga, bl.a. relationer, psykologi, kommunikation, tävling och förhandling. Kort och gott så hjälper jag privatpersoner i deras specifika livssituation att starta ett nytt kapitel och förverkliga deras bostadsdrömmar.

Jag arbetade som personlig tränare innan jag började plugga. Det var i många avseenden väldigt likt fastighetsmäklaryrket bara det att jag arbetade med en annan tjänst, människors hälsa. Att skapa förtroende hos kunder, se deras specifika behov och sedan komma upp med en lösning fungerade på samma sätt. Möjligheten att styra över min egen tid är också något som passar mig utmärkt

Jag har även sysslat med elitidrott, närmare bestämt fotboll i Djurgårdens IF vilket har gjort att jag är tävlingsinriktad lagd och sätter upp mål för vad jag vill uppnå resultatmässigt och personligt. Med allt det här i bagaget så resulterade det i att jag valde att söka till mäklarprogrammet.


Vad är det bästa med ditt yrke: Att få hjälpa samt vara med och göra skillnad för människor i deras största affärer i livet är den största vinsten i yrket. Att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer när jag träffar kunder är den viktigaste grundstenen i jobbet och samtidigt den roligaste utmaningen för min del. När jag känner att mina säljare känner sig trygga i processen, genom hur jag förmedlar tjänsten, så ger det mig en bekräftelse och självuppfyllelse att jag gjort allt jag kan för att hjälpa dom. Förhandlingsbiten att få köpare/säljare att komma överens är också en fantastiskt rolig del i jobbet.


Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? / Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv? Jag sökte programmet specifikt för att jobba med det jag nu gör, själva studierna påverkade mig inte jättemycket i det valet. Dock var valet av skola väldigt viktigt och där har mäklarprogrammet på Högskolan i Gävle gett mig de bästa förutsättningarna för att förbereda mig för jobbet. Jag skulle nog vilja påstå att HiG har den bästa fastighetsmäklarutbildningen i landet. Branschen satsar också väldigt mycket resurser på att interagera med studenter genom arbetsmarknadsdagen och företagspresentationer vilket ger studenter som läser där goda förutsättningar för att lyckas i praktiken.


Vad minns du särskilt från din studietid? En sak jag minns är många fantastiska lärare som lagt ner både tid och engagemang för att utbilda mig, mina kursare och andra studenter.

Men framförallt så minns jag gemenskapen i vår fantastiska studentförening Gavlecon och allt som föreningen gör för medlemmarna. Det var som en enda stor familj på +750 människor. Jag satt själv i styrelsen ett år och det var nog det roligaste åren på högskolan. Allt ifrån insparken till alla de aktiviteter som vi anordnade, kommer alltid att vara ett minne för livet.


Vilka är dina framtidsplaner? Jag tänker arbeta som mäklare i några år framöver. Det finns en drivkraft att inom 5-7 år starta upp ett eget kontor med andra framgångsrika individer.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)