Sök

Fastighetsmäklare via fristående kurser

Fastighetsmäklare via fristående kurser (distans)

Om du vill läsa till fastighetsmäklare på distans måste du i dagsläget plocka ihop till en registrering från flera olika lärosäten. (Nedan framgår vilka fristående kurser Högskolan i Gävle erbjuder). När du tar kurser från flera lärosäten är det mycket viktigt att du är noga insatt i Fastighetsmäklarinspektionens utbildningskrav: www.fmi.se/faktablad-om-utbildningskrav

FMI anger inte några kursnamn i sina krav, utan innehåll inom ett antal kunskapsområden. Våra fristående kurser är anpassade till FMI:s krav. Via FMI:s hemsida kan du läsa mer om övriga krav (t ex krav på 10 veckors praktik) för att kunna ansöka om registrering till fastighetsmäklare.

För mer information om att läsa till fastighetsmäklare via fristående kurser, se nedanstående länk:

Fastighetsmäklarutbildning via fristående kurser (distans) – hur gör jag? Pdf, 328 kB.

Fristående kurser på distans vid HiG

För närvarande erbjuder vi följande fristående kurser som är relevanta för att kunna registrera sig som fastighetsmäklare. Kurserna ges en gång per år i olika distansformer. De flesta ges i form av ett antal helgträffar på plats i Gävle medan Byggnadsteknik för fastighetsmäklare/ekonomer är utpräglat webbaserad. Observera att antalet erbjudna platser på dessa fristående kurser i regel är betydligt färre än antalet sökande. Klicka på kurserna nedan för mer information.

Fastighetsvärdering B 7,5hp (vt 2022)

Beskattningsrätt 1 15 hp (ht 2022)

Fastighetsrätt 15 hp (ht 2022)

Byggnadsteknik för fastighetsmäklare/ekonomer 7,5 hp (ht 2022)

Fastighetsförmedling B 30hp (ht 2022)


Viktigt att tänka på

FMI;s utbildningskrav kan förändras över tid. Det är därför VIKTIGT att du själv håller dig uppdaterad om eventuella förändringar.

Om du sedan tidigare har läst, alternativt avser söka, kurser på annat lärosätet än Högskolan i Gävle är det du som självständigt gör bedömningen om dessa motsvarar FMI;s utbildningskrav. Det gör du genom att alltid stämma av innehållet i kursplanerna gentemot det av FMI efterfrågade innehållet inom respektive kunskapsområde. FMI ger inga förhandsbesked om detta. Vi kan endast svara för de kurser som ges på Högskolan i Gävle.

Publicerad av: Sara Perttunen Sundberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-09-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)