Sök

Fastighetsmäklare via fristående kurser

Information och rekommendationer till dig som tänker läsa till fastighetsmäklare via fristående kurser.

I dagsläget finns inget distansanpassade program för fastighetsmäklarutbildningen. Du kan däremot plocka ihop till en fastighetsmäklarregistrering genom att söka och läsa fristående kurser på olika lärosäten.

Det kräver dock att du är väl insatt i Fastighetsmäklarinspektionens utbildningskrav. Det är nämligen hos Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) som du ansöker om registrering som Fastighetsmäklare, vilket är en förutsättning för att få arbeta som fastighetsmäklare i Sverige.

Kurserna ges en gång per år och sker helt- eller delvis på distans. Det kan alltså förekomma ett antal helgträffar på plats i Gävle och i de fall salstentor förekommer sker de fysiskt på plats i Gävle. I anmälningsinformationen på Antagning.se och på respektive kurssida (se informationen för respektive kurstillfälle på kursen) framgår vad som gäller för respektive kurs.

Vi rekommenderar följande tillvägagångssätt

Mer information och rekommendationer om hur du kan gå till väga för att läsa till fastighetsmäklare via fristående kurser:

Fastighetsmäklarinspektionens krav

Via FMI:s hemsida kan du läsa mer om övriga krav för att kunna ansöka om registrering till fastighetsmäklare. Till exempel finns krav på 10 veckors praktik.

  • Viktigt att tänka på!

FMI:s utbildningskrav kan förändras över tid. Det är därför viktigt att du själv håller dig uppdaterad om eventuella förändringar.

Om du sedan tidigare har läst, alternativt avser söka, kurser på annat lärosäte än Högskolan i Gävle är det du som självständigt gör bedömningen om dessa motsvarar FMI:s utbildningskrav. Det gör du genom att alltid stämma av innehållet i kursplanerna gentemot det av FMI efterfrågade innehållet inom respektive kunskapsområde.

Högskolan kan endast svara för de kurser som ges på Högskolan i Gävle.

Kontakt

Har du frågor om fastighetsmäklare via fristående kurser på Högskolan i Gävle. Kontakta vår studentsupport.

E-post: studentsupport@hig.se

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-11-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)