Att läsa till fastighetsmäklare

Sara Wennertorp

Sara Wennertorp

Student, Fastighetsmäklarprogrammet

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Innan jag sökte just Gävle så undersökte jag var i Sverige utbildningen fanns och hur den var uppbyggd. Fastighetsmäklarprogrammet har funnits längst i Gävle och har ett gott rykte.

Varför valde du just den här utbildningen? 
– Jag har ett intresse för både fastigheter och säljyrket som en fasighetsmäklare gör i sin vardag. Jag har alltid varit intresserad av att jobba med människor ute på fältet.

Vad är det bästa med utbildningen?
Utbildningen i just Gävle har en väldigt varierad kursplan. Man får kunskap inom juridik, ekonomi, marknadsföring, ledarskap och säljteknik. Jag skulle säga att det bästa med utbildningen är att vi läser säljteknik vilket jag tror kan vara till stor hjälp i verkliga yrkeslivet. En annan sak jag också är tacksam för är att våra utbildningsansvariga har en god kontakt med mäklarbranschen vilket gör att vi har föreläsare som är verksamma fastighetsmäklare.

Vad är det bästa med Högskolan i Gävle?
Högskolan i Gävle har ett samlat campus, vilket ger ett gemensamt och sammanhållet studentliv. Flera studentföreningar och en studentkår som anordnar aktiviteter för oss studenter. Det är lätt att engagera sig i studentföreningar vilket jag själv gjort. Man lär sig otroligt mycket av att vara engagerad och arbeta med olika människor. Jag kommer ha stor nytta av detta i framtiden tror jag.

Vad vill du göra efter utbildningen?
Jag vill jobba internationellt med mäklaryrket. Det skulle vara roligt att ha en mäklarbyrå i flera olika länder.

Har du några tips till den som ska söka till högskolan?
Jag tror att det är viktigt att man verkligen får en uppfattning av vad just mäklaryrket innebär. Därför skulle jag rekommendera dig att göra ett studiebesök på Högskolan i Gävle och prata med någon som är fastighetsmäklarstudent och som kan berätta lite mer om det. Jag tycker att du ska läsa det du tycker är kul och brinner för. Du kommer nog ägna kanske resten av ditt liv i det yrket.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-01-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)