Herobild

Folkhälsostrateg för hållbar utveckling 180 hp

Vill du vara med och utveckla ett hållbart samhälle för en bättre folkhälsa?

Det här är en modern utbildning som är aktuell idag och ännu mer aktuell i framtiden. För att vi ska må bra, behöver vi tänka strategiskt och göra bra val för miljön som i sin tur påverkar folkhälsan.

Unik på arbetsmarknaden

Den största delen av utbildningen består av kurser i folkhälsovetenskap, men också biologi utgör en stor del. Syftet med det är att studenterna ska förstå hur allting hänger ihop, till exempel hur vår påverkan på naturen får konsekvenser för klimatet och folkhälsan.

Det gör dig som vill läsa till Folkhälsostrateg vid Högskolan i Gävle, unik på arbetsmarknaden. Utbildningen är bred och även ämnen som exempelvis hälsovetenskap, beteendevetenskap och ekologi ingår.

En bred kompetens

Genom utbildningen får du en kompetens som behövs i dagens och framtidens samhälle. Efter utbildningen kan du arbeta med hållbar utveckling på en övergripande nivå med områden som hållbar och jämlik hälsa, hälsofrämjande och inkluderande samhällsplanering och hälsofrämjande hälso- och sjukvård.

Tidigare studenters examensamensarbeten har till exempel handlat om Jämställdhetsarbete i idrottsföreningar, Socialt ansvarstagande ledarskap för hållbara och hälsofrämjande organisationer, Äldres fysiska – och psykosociala hälsa på särskilda boenden, Minskning av matsvinn – hållbar matkonsumtion och livsstil.

Strateg, samordnare eller projektledare

Utbildningen är utformad som en yrkesutbildning och vänder sig till dig som vill arbeta med förändringsprocesser genom att planera, starta upp, organisera, samordna, samordna och följa upp insatser för folkhälsa och hållbar utveckling i samverkan med andra aktörer.

Genomförd utbildning leder till en filosofie kandidatexamen i folkhälsovetenskap och ger dig förutsättningar för att du ska kunna söka till vidare studier på avancerad nivå i exempelvis folkhälsovetenskap.

Jonas

Studentintervju

Elin, student

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c. Eller: Matematik B

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2019
Normal
2019 - 2022
Antal platser: 35
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19002
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-06-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)