Sök

Företagsröster

Många företag efterfrågar just den kunskap och kompetens som du får när du läst IT-systemutveckling. Här kan du läsa lite om vad några av dem har för behov och tankar inför framtiden.

En utbildning för våra behov


Sedan 2015 har Försäkringskassan slussat in 75 nya it-talanger på jobbet. 4 av 5 av dessa jobbar kvar hos oss idag, de finns inom alla områden. De jobbar med allt från javautveckling till testautomatisering, projektledning, nätverksdrift till UX och allt där emellan. Många av dom har kommit från Högskolan i Gävle, som vi anser har program som stämmer väldigt bra ihop med våra behov. Vill man fortsätta att utvecklas efter högskolan så är Försäkringskassan en utmärkt arbetsgivare med många möjligheter. Hos oss är du en del av utvecklingsprocessen och får dessutom en chans att bidra till Sveriges utveckling av digitala tjänster.

Magnus Gafvelin, Enhetschef FK IT VO Applikation

 

GIS-kunskap för framtiden

Natalie Ekroth

 

Hos oss får du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för företag som tillhandahåller grundläggande infrastruktur i vårt samhälle. Att ledningsnät planeras, dokumenteras och underhålls i ett driftsäkert system är avgörande.

Du får möjlighet att bredda och utveckla dig inom GIS och IT tillsammans med ca hundra kollegor med olika erfarenhet, bakgrund och kunskaper. Du får även möjlighet att arbeta nära våra kunder för att tillsammans med dem kartlägga behov och formulera lösningar i linje med produktens framtid.

Vi ser ett stort behov av gis-kompetens framöver och ser fram emot att skapa kontakt med studenter på HiG.

Kom ihåg att det ska vara roligt att gå till jobbet!

Natalie Ekroth, gis-konsult Digpros Solutions AB

 


Vi ser fram emot att möta den nya generationen studenter

 

Geografisk IT och GIS är en viktig del av vägen mot en bättre värld. Vi som jobbar med GIS, vår kompetens, produkter och innovativa lösningar skapar allt bättre förutsättningar för människor att fatta insiktsfulla beslut. Detta gäller allt i från det lokala och vardagliga till ansvarsfull samhällsutveckling. Möjligheten att sprida vårt erbjudande till alla, via mobil teknologi och öppna/kommersiella plattformar och web, är det hetaste just nu.

Vi som programvaru-/tjänsteutvecklingsföretag ser fram emot att möta den nya generationen IT/GIS studenter på HiG. Vi är säkra på att vi då, liksom i skrivande stund, har behov av deras nyvunna kunskaper. Kombinationen av kunnande inom modern utvecklingsmetodik/teknik och GIS är precis vad vi behöver, idag som i morgon.

 

Anders Haraldsson Marknadschef Sokigo


Kombinationen IT och GIS är mycket god för framtida medarbetare


- Geografiska informationssystem (GIS) med koppling till vår ökade användning av Smart Phones blir allt mer viktig. Tillväxten förutspås vara mycket god med hög grad av teknisk innovation, nya tillämpningsområden och nya tjänster.

- Arbetsmarknaden inom de många tillämpningsområden som redan idag drar nytta av GIS är generellt sett mycket god. En utbildning som den på HiG med kombination av en gedigen utbildning inom IT tillsammans med kunskap om möjligheterna med GIS ser jag som en mycket god bakgrund för framtida medarbetare.

Per Carlsson COO inom S-Group koncernen

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)