Idrottskonsulent med fokus på ishockey och fotboll

Olof avslutade sina studier 2018 och berättar om sina tankar efter att ha läst Idrottsvetenskapliga programmet.

Olof Hansson, alumn Idrottsvetenskapliga programmet.

Olof Hansson, alumn

Utbildning och examensår: Idrottsvetenskapliga programmet, 2018

Nuvarande arbetsplats och yrke: Idrottskonsulent, RF-Sisu Gävleborg

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Jag arbetar som idrottskonsulent med huvudfokus på ishockey och fotboll. I samband med att jag skulle avsluta mina studier så kom jag i kontakt med arbetsgivaren första gången. Jag fick möjligheten att jobba en kortare period under sommaren, men bara dagar efter min examen så fick jag ett samtal och erbjudare om fast anställning som jag givetvis tackade ja till.

Vad är det bästa med ditt yrke

Framförallt så värdesätter jag högt att få arbete med något som jag verkligen brinner för. Idrott är så mycket mer än bara det vi ser på tv, och att få vara en del i utvecklingen för att fler ska få den fantastiska bild som jag personligen har av idrotten känns givetvis otroligt inspirerande.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Först och främst så tror jag att mina studier var det som överhuvudtaget gav mig chansen och var vägen in till yrket. Redan innan jag valde att utbilda mig så fanns givetvis intresset för idrott där. Under utbildningen så utvecklades detta intresse och jag fick se idrott ur andra perspektiv som jag idag får arbeta med i min yrkesroll.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Absolut! Jag skulle vilja påstå att idrottsrörelsen som jag är verksam inom idag till stor del arbetar med, och präglas av de olika kurser som jag läste under studietiden.

Vad minns du särskilt från din studietid?

Det jag minns är en fantastisk tid i livet. Studiemässigt så fick jag tillsammans med likasinnade arbeta med frågor som vi brinner för. Samtidigt för mig personligen så var det en väldigt rolig tid med många aktiviteter även omkring studierna som jag aldrig kommer glömma.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag hoppas givetvis att fortsätta utvecklas i den roll som jag har idag, sen vet man aldrig vilka nya utmaningar som kan dyka upp.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-03-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)