Herobild

Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete 180 hp

Att i ett internationellt perspektiv arbeta med människor på individ- grupp- och samhällsnivå i frågor om mänskliga rättigheter, social rättvisa, barns bästa och respekt för mångfald. Internationellt socialt arbete handlar om att involvera människor och påverka strukturer, för att möta utmaningar i livet och öka välbefinnandet.

Kunskaper om individer, grupper och samhälle

Som student på kandidatprogrammet i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete skaffar du dig kunskaper om individer, grupper och samhälle. Genom ett problembaserat lärande lär du dig att kombinera teoretiska kunskaper med frågor och problem på det sociala fältet. I utbildningen ingår fältstudier omfattande 7,5 hp.

Brett arbetsfält

Efterfrågan på studenter med kandidatexamen i socialt arbete med internationell inriktning har ökat de senaste åren. Som student med en sådan examen har du världen som arbetsfält med arbetsgivare som till exempel internationella hjälporganisationer (ett brett arbetsfält antingen utomlands eller i ditt hemland för exempelvis internationella hjälporganisationer).

Programmet vänder sig till både svenska och utländska studenter och undervisningen sker på engelska. Efter utbildningen får du en kandidatexamen i socialt arbete. Programmet ger dig också behörighet till studier på avancerad nivå.

Sista ansökningsdag 15 januari

Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete är ett internationellt program och har sista ansökningsdag 15 januari. Din ansökan gör du direkt på antagning.se.

Anmälningsinformation

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1 b / 1a1+1a2

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Ansökan

Start
Studieform
Studietid
Anmälan *
Hösten 2018
Normal
2018 - 2021
Ej öppen *
Antal platser: 30
Studieort: Gävle
Anmälningskod: HIG-19901
Undervisningsspråk: Engelska
Studietakt: Helfart
Anmälan:

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)