Sök

Att läsa Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete

Anela Rasidovic

Namn: Anela Rasidovic
Ålder: 22
Hemort: Lidköping, Västra Götaland
Program: Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete

Vi är studenter från 19 olika länder i klassen, så det är verkligen spännande att lyssna på allas erfarenheter och perspektiv kring olika ämnen.


Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Gävle är den enda staden i hela Sverige som har utbildning i internationellt socialt arbete som också ges på engelska och jag tyckte det var mycket mer spännande samt lärorikt än den vanliga socionomutbildningen som finns på alla högskolor i Sverige.

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag valde programmet för att jag vill jobba med människor framförallt med barn och ungdomar. Jag tyckte det var mer intressant att läsa på engelska och det blir även lättare att hitta jobb utomlands i framtiden med just den här utbildningen.

Vad är det bästa med utbildningen?
När det kommer till jobb så finns det många möjligheter och arbetsmarknaden ser bra ut. Man kan jobba med nästan allt som har med människor att göra, det finns hur mycket som helst och det där tycker jag verkligen om! Jag kommer aldrig att tröttna på det. Utbildningen är bred så vi läser allt från välfärdssamhället, socialt arbete på olika nivåer med olika inriktningar, forskningsmetodik, psykologi, sociologi, juridik, politik och så vidare.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta? 
Vi är studenter från 19 olika länder i klassen, så det är verkligen spännande att lyssna på allas erfarenheter och perspektiv kring olika ämnen. Våra lärare har också bott/jobbat i andra länder som gör det mer intressant och spännande för oss att lyssna på.

Vad är det bästa med Gävle?
Åh, jag älskar Gävle! Gävle kändes som hemma från dag ett. Så mysig stad, inte för stor och inte för liten. Man passar in direkt oavsett vart man kommer ifrån.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag vill jobba som kurator på skola. Det där är planen men kan även tänka mig att läsa vidare till psykoterapeut. Jag har inte bestämt mig än.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Ingenting är omöjligt, det som verkar vara omöjligt tar bara lite längre tid. Kämpa på! Välj något du verkligen tycker om och ge aldrig upp dina drömmar.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-09-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)