Sök

Att jobba som kommunikatör

Bonnie Zell


Utbildning och examensår:
Kommunikationsprogrammet, inriktning kommunikatör.
Examensår: 2018
Ålder: 28
Nuvarande arbetsplats och yrke:
Skribent och Content Producer.

Det är ett yrke där man tvingas vara lika kreativ som strategisk, vilket passar mig perfekt


Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval:

Ena dagen producerar jag annonser och sätter copy, andra dagen gör jag intervjuer och skriver artiklar, tredje dagen agerar jag strateg och rådgivare. När man jobbar med
kommunikation är ingen dag den andra riktigt lik. Åtminstone inte inom marknadsföring. Men det är också det som är så kul! Det är ett yrke där man tvingas vara lika kreativ som strategisk, vilket passar mig perfekt.

Vad är det bästa med ditt yrke:
Det bästa är att jag alltid behöver vara nytänkande och
kreativ. Det är kanske också det mest utmanande. Men det ger väldigt mycket.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?
Det finns ett antal olika vägar att vandra för den som rör sig i kommunikationsbranschen breda landskap. Därmed påverkar kurserna sannolikt alla olika. För mig var kursen i copywriting en verklig ögonöppnare. Utbildningen i stort låter mig jobba med det jag vill, men copykursen puffade mig definitivt i rätt riktning.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?
Kommunikationsbranschen är bred och komplex – och rör sig ständigt framåt. Därmed är du aldrig färdigutbildad som kommunikatör. Men du behöver en grund att stå på. Det är lite som träning. Det är svårt att springa milen om du inte sprungit en kilometer först. Och kommunikationsbranschen är både ett marathon och ett sprintlopp, på samma gång.

Vad minns du särskilt från din studietid?
Långa skrivdagar med fantastiska vänner i biblioteket, alldeles för många kaffeinköp på Prego, kurslitteratur jag lusläste, kurslitteratur jag låtsades att jag läste, intresseväckande
klassrumsdebatter, absolut tentapanik och kreativ hybris. ❤

Vilka är dina framtidsplaner?
Framtiden är lika oförutsägbar som formbar. Just nu har jag flera projekt och idéer som väntar på att få testas i verkligheten, allt från spännande start-ups till renodlade skrivprojekt. Men i slutändan får vi se vad framtiden har att erbjuda. Oavsett ser jag fram emot att ta del av det mesta den här snabbföränderliga branschen har att ge.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-08-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)