Sök

Att jobba som kommunikatör

Emma Siljeholm

Utbildning och examensår: Kommunikationsprogrammet, inriktning professionellt skrivande.
Examensår: 2018

Ålder: 25 år

Nuvarande arbetsplats och yrke: Trafikverket, verksamhetsutvecklare

Jag fick plötsligt ett tydligt mål – jag ville jobba med marknadsföring

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval: Jag arbetar med att förbättra järnvägens trafikinformation, vilket innebär en vidareutveckling av den externa kommunikationen med resenärer samt den interna kommunikationen inom Trafikverket. Efter min examen från HiG läste jag några extra kurser och därefter fick jag mitt drömjobb som projekt- och produktionsledare samt content specialist på en reklambyrå. Därefter sökte jag nya utmaningar och hamnade där jag är idag, vilket passar min familj bättre.

Vad är det bästa med ditt yrke: Jag får vara kreativ och nyttja mina pedagogiska och kommunikativa färdigheter.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit? Jag har HiG att tacka för att jag hittade rätt. Jag ansökte för att jag tyckte om att skriva, främst poesi, men visste inte vad jag ville göra med det. På vår första kurs i copywriting förstod jag. Poesi och bra reklam talar samma språk. Jag fick plötsligt ett tydligt mål - jag ville jobba med marknadsföring.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv? Ja, många delar. Främst den personliga utvecklingen som bra lärare och kurskamrater bidrog till. Jag tycker att citatet “Education is not the learning of facts, but the training of minds to think.” stämmer bra in på utbildningens upplägg.

Vad minns du särskilt från din studietid? Alla samtal om det kreativa skapandet i allmänhet och skrivandet i synnerhet, med andra personer som brinner lika mycket som du. Jag minns att tiden för skrivprojekten var extra rolig. Man får bara den chansen på HiG. Jag använde resultatet av det ena skrivprojektet när jag sökte mitt drömjobb, och fick det.

Vilka är dina framtidsplaner? Nu är jag mammaledig och vill fokusera på min familj. Men om jag får drömma så hoppas jag att jag får jobba mer med kommunikation- och marknadsföringsfrågor i framtiden, i ett välfungerande team.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2022-10-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)