Sök

Att läsa Kommunikationsprogrammet

Namn: Oscar Lindström
Ålder: 26
Hemort: Uppsala
Program: Kommunikationsprogrammet - inriktning professionellt skrivande

Det här gör jag när jag inte pluggar: Umgås med vänner samt konsumerar stora mängder dokumentärer, både i podcast- och filmformat.

Kompetensen och engagemanget bland lärarna är stort vilket verkligen lyser igenom.

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Närheten och de goda förbindelserna till Uppsala var förstås en stor faktor. Samtidigt som jag gärna ville bo kvar i Uppsala så fanns där också en önskan om att få upptäcka en ny stad. Det blir ofta lättare att träffa nya människor om man byter miljö.

Varför valde du just den här utbildningen?
Det jag visste innan jag började på programmet var att jag ville skriva. Däremot var jag osäker på vilket slags skrivande jag ville syssla med. Därför lockades jag till programmets bredd när det kommer till olika skrivinriktningar. Det gör det lättare att bestämma sig för en inriktning samtidigt som man får en bredare kompetens.

Vad är det bästa med utbildningen?
Jag tycker att det bästa är just bredden på utbildningen. Att man får en så bra grund att stå på oavsett vilken kommunikationsform man vill syssla med i framtiden. Det gör också att man får en fördel på dagens arbetsmarknad som allt oftare söker folk med breda kompetenser.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Kompetensen och engagemanget bland lärarna är stort vilket verkligen lyser igenom. De finns alltid till hands för att besvara dina frågor och tankar.

Vad är det bästa med Gävle?
Kort och gott skulle jag vilja sammanfatta Gävle som ”en mindre stad med storstadskänsla”. Här finns allt man behöver, från ett rikt uteliv till vackra grönområden och bockar i halm. Allt samlat på gångavstånd bland ståtliga byggnader och villor med snickarglädje. På morgnarna när vinden ligger rätt kan man dessutom få sällskap av den nyrostade kaffedoften från Gevalia. Där och då är det väldigt svårt att tycka illa om Gävle.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Genom utbildningen har jag fått upp ögonen för journalistiken. Just lokaljournalistik ligger mig varmt om hjärtat och det är förmodligen dit jag kommer att söka mig efter examen.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Tveka inte att söka. Högskolan erbjuder en väldigt bra studiemiljö där det är lätt att knyta kontakter med sina kursare. Och se definitivt till att vara med på insparken! Där får du snabbt lära känna dina kursare och får ett rejält försprång inom den sociala delen av studentlivet.

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-12-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)